Linkki-linja 25 jatkuvasti myöhässä – nyt apua pyydetään matkustajilta

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Facebook-sivulla kysytään kaupunkilaisilta ehdotuksia linjan 25 krooniseen ongelmaan.

Palokasta Laajavuoren kautta keskustaan ja Kaakkolammelle liikennöitävä linja 25 on arkipäivisin ja lauantaisin usein pahasti myöhässä. Joukkoliikenneinsinööri Ari Tuovinen Jyväskylän kaupungilta kertoo, että syynä ovat Palokanorren jatkuvasti pahenevat ruuhkat.

– Kohtaamme ongelman varsinkin silloin, kun linja-auto lähtee Palokan terveysasemalta kohti marketteja. Auto jumiutuu Palokanorren kohdalle, jossa liikenne aina tiettyyn aikaan päivästä ruuhkautuu, Tuovinen sanoo.

– Linja-auto seisoo ruuhkissa 15–20 minuuttia ennen kuin pääsee edes Palokan marketeille, hän lisää.

Pahimmillaan matka Palokan terveysasemalta Palokankeskukselle kestää puoli tuntia. Käyttäjien kannalta tilanne on harmillinen, sillä iltapäivisin linja 25 saattaa olla Palokankeskuksen pysäkillä silloin, kun sen aikataulun mukaan pitäisi olla jo keskustassa.

Tuovisen mukaan ruuhkat alkavat yleensä kello 13:n ja 14:n välillä ja jatkuvat yleensä kello 17:een saakka.

– Pahimmat ajat on ovat arkisin kello 15:n ja 16:n välillä.

Harmillinen käyttäjille ja kuljettajille

Tuovinen harmittelee pitkään jatkunutta tilannetta. Käyttäjille se tarkoittaa sitä, ettei aikatauluihin voi luottaa ja kuljettajille kiusallinen ongelma aiheuttaa stressiä, johon he eivät pysty itse vaikuttamaan.

– Ruuhkat pahentuvat koko ajan. Liikennettä matkan varrelle on tuonut lisää se, että Palokan kauppakeskukseen on tullut ja tulee uusia liikkeitä. Myös lähistöllä sijaitseva asuinalue, joka laajenee kovaa vauhtia, vaikuttaa liikennöintiin.

Tuovisen mukaan linja 25 on suosituin Linkki-linja, jolla on noin miljoona matkustajaa vuodessa. Hän sanoo, että konsteja ongelman selättämiseksi on mietitty, mutta ratkaisevaa keinoa ei ole vielä löydetty. Siksi ehdotuksia kaivataan nyt linja-auton käyttäjiltä.

– Uutta tietä tai kaistaa me emme siihen saa, joten siksi kysymme vinkkejä käyttäjiltä. Tärkeintä on saada ratkaistua tämä niin, että pystymme säilyttämään linjan ja palvelemaan asiakkaita.

Ehdotuksia pyydetään tammikuun loppuun saakka.

– Meillä on helmikuun lopussa joukkoliikenteen jaoston kokous, jossa meidän on tarkoitus käsitellä muun muassa ensi kesän liikennettä. Viemme myös tätä koskevat ehdotukset sinne.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .