Linkkimatkustaja, huomioi tämä: käteinen ei enää käy bussilipun maksamiseen Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa

Torstaista lähtien Linkki-paikallisliikenteessä voi maksaa matkoja ainoastaan Waltti-matkakortilla tai mobiililipulla. Käteismaksaminen jää siis toistaiseksi koronatauolle.

Uuden rajoituksen tarkoituksena on välttää koronavirusepidemian tartunta-aikana käteisen rahan käsittelyä sekä vähentää kuljettajien ja matkustajien välisiä kontakteja. Kuljettajalta ei voi siten ostaa käteisellä kertamatkalippuja tai pyytää Waltti-matkakortin latausta.

Matkakortilla tai mobiililipulla maksaminen on asiakkaalle myös edullisempaa. Esimerkiksi aikuisen yhden vyöhykkeen kertamatkalippu maksaa käteisellä ostettuna kolme euroa, mutta Waltti-matkakortin arvolipulla maksettuna 2,10 euroa ja mobiililipulla 2,70 euroa.

Linkki-VIP-palveluliikenteessä käteisellä voi vielä maksaa, mutta vahva suositus myös palveluliikenteen asiakkaille on siirtyä käyttämään Waltti-matkakorttia.

Waltti-matkakortin voi Jyväskylässä hankkia viiden euron korttimaksua vastaan Linkki-palvelupisteestä, Asemakatu 7. Matkakortteja saa myös Waltti-palvelupisteenä toimivilta R-kioskeilta, Jyväskylässä Asemakatu 5, Kauppakatu 39 ja Kuokkala sekä Laukaasta ja Muuramesta.

Matkakorttien lataaminen on korona-aikana suositeltavinta hoitaa Waltin nettikaupassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.