Linnan juhlissa kiinnostaa eniten tämä musta laukku

Itsenäisyyspäivänä jyväskyläläisellä muotoilijalla Jonas Hakaniemellä on hyvä syy katsoa Linnan juhlia televisiosta. Tänä vuonna juhlissa nähdään nimittäin Hakaniemen suunnittelema iltalaukku, ja on sanomattakin selvää, että siitä tulee muotoilijalle hyvä mieli.

– Mukavaa, että laukku kelpaa juhliin. Täytyy katsoa tarkkaan, jos sattuisin näkemään sen televisiosta, Hakaniemi sanoo tyytyväisenä.

Kyse on kirjekuorimallisesta iltalaukusta, joka on osa Hakaniemen jämsäläiselle huopaliike Lahtisille suunnittelemaa Kontti-sarjaa. Presidentinlinnaan laukku pääsee pirkanmaalaisen kansanedustajan Arto Pirttilahden (kesk.) puolison Eijan mukana. Huopaliike Lahtisten kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt Eija Pirttilahti on itse huovuttaja ja iski silmänsä Hakaniemen iltalaukkuun Rovaniemen lahjatavaramessuilla lokakuussa.

– Juhla-asuni koostuu aluspuvusta, joka on silkkiä ja sen päälle tulevasta koristeellisesta jakusta, joka on valmistettu myös huovasta.

– Tykästyin laukkuun senkin vuoksi, että se on mielestäni yksinkertainen ja idealtaan tyylikäs, Eija Pirttilahti sanoo.

Kännykkä ja huulipuna

Yksinkertaiseksi ja pelkistetyksi Jonas Hakaniemi tuotostaan itsekin kuvailee. Kokomustassa kirjekuorilaukussa on nimittäin vain yksi pieni ja hillitty yksityiskohta: nahkainen merkki laukun päälliosassa. Eija Pirttilahdelle tilaustyönä tehty laukku poikkeaa vastaavanlaisista myytävistä laukuista sillä, että hänen laukussaan nahkamerkki on musta ja muissa se on ruskea. Mustan lisäksi "kirjekuorta" on muissakin väreissä, kuten punaisena ja harmaana.

– Kyllä minä hankin laukun sillä ajatuksella, että käytän sitä jatkossakin erilaisissa tilaisuuksissa, joissa käsilaukkua tarvitaan.

Materiaalina on käytetty kolmen millin paksuista huopalevyä, ja A5-kokoinen laukku on ommeltu ainoastaan yhdestä osasta. Siksi kädessä kannateltava laukku on tyhjänäkin muhkea ja ryhdikäs. Tosin tyhjänä se ei ainakaan Eija Pirttilahdella tule itsenäisyyspäivänä olemaan.

– Mitä naisen käsilaukussa nyt yleensä on, ainakin kännykkä ja huulipuna, hän toteaa nauraen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .