Lintilä toivoo Terrafame-neuvotteluista ratkaisua tammikuussa

Aiemmin tammikuussa Lintilä sanoi STT:n haastattelussa, että yksityinen rahoittaja löytyy todennäköisemmin ulkomailta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo, että Talvivaaran kaivosta pyörittävän Terrafamen rahoitusneuvotteluita yksityisen rahoituksen löytymiseksi käydään koko ajan. Hänen mukaansa neuvotteluille ei kuitenkaan ole asetettu takarajaa.

– Toivon ja uskon, että pystymme toivottavasti jo tämän kuukauden aikana asiasta informoimaan, viime vuoden lopulla elinkeinoministerinä aloittanut Lintilä sanoo.

Hallitus antoi marraskuussa valtio-omisteisen Terrafamen kaivostoiminnan rahoittamiseen 100 miljoonaa euroa lisää. Rahoituksen on määrä riittää kesään asti.

– Olen tyytyväinen, että varsinainen kaivostoiminta on siinä tilanteessa, missä se nyt on. Uskon Terrafamen olevan verrattain lyhyellä aikajänteellä terve yritys niin ympäristön kuin talouden osalta, Lintilä sanoi tiistaina politiikan toimittajien lounastilaisuudessa.

Aiemmin tammikuussa Lintilä sanoi STT:n haastattelussa, että yksityinen rahoittaja löytyy todennäköisemmin ulkomailta. Hänen mukaansa valtio jäänee osaomistajaksi kaivokseen, koska koko kaivoksen haluavan yksityisen rahoittajan löytymistä on vaikea kuvitella.

Valtio on laittanut Talvivaaran entistä kaivosta pyörittävään Terrafameen yhteensä jo noin puoli miljardia euroa. Terrafamen omistaa Suomen valtion kokonaan omistama Terrafame Group.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.