Lintilä torjuu yritystukikritiikin, Pekkarinen ei kommentoi

Lintilä pitää työryhmän toimeksiantoa selkeänä.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ei lähde kommentoimaan tai neuvomaan yritystukileikkauksia valmistelevan työryhmän työtä. Hän toivoo, että työryhmä löytäisi yksimielisyyden siitä, että säilyttävistä tuista voitaisiin siirtää rahaa tutkimus- ja tuotekehitykseen.

Lintilä torjuu kritiikin siitä, että työryhmän toimeksianto oli tehty huonosti ja se sisälsi epärealistisia toiveita. Lintilän mukaan siitä olisi syntynyt meteli, jos toimeksianto olisi ollut suppeampi ja esimerkiksi EU-asiat eivät olisi olleet mukana.

– Oli se selkeä, Lintilä vastaa kritiikkiin.

"Turha puida julkisuudessa "

Työryhmän puheenjohtajaksi noussut varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk.) on sanonut, että työryhmän työ on pitkittynyt, koska toimeksianto oli tehty huonosti ja se sisälsi epärealistisia toiveita.

Pekkarinen ei halua nyt kommentoida työryhmän työtä, koska näin on sovittu. Hän perustelee tätä sillä, että asioiden puiminen julkisuudessa hankaloittaisi ryhmän muutenkin vaikeaa työtä.

Vasemmistoliittoa ryhmässä edustava kansanedustaja Hanna Sarkkinen yhtyy kritiikkiin ja sanoo, että toimeksianto oli epäselvä ja lavea, joten ryhmä on muuttanut työsuunnitelmaa realistisemmaksi. Myös SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen piti toimeksiantoa laajana, joten ryhmä on itse rajannut työtään. Sinisten kansanedustaja Kaj Turusen mukaan toimeksianto sinällään oli selkeä, mutta asiat ovat vaikeita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Yritystukityöryhmän vaikea harjoitus vasta alkurasteilla