Lintujen kevätmuutossa nautitaan nyt ensimmäisiä makupaloja – Jämsässä nähty jo haarapääskyjä

Lintujen kevätmuuton tarkkailijat elävät kihelmöiviä aikoja. Viimein lämpimiksi yltyneet päivät houkuttelevat tulokkaita Keski-Suomenkin korkeudelle – Jämsässä on jo tehty havaintoja jopa kesää enteilevistä haarapääskyistä!

Kunhan yöpakkaset hellittävät, alkaa varsinainen ryntäys, arveltiin Keurusseudun Luonnonystävien lauantaina Haapamäen Riihossa pitämässä perinteisessä kevätmuuton seurantatapahtumassa. Luonnon aikataulut ovat nyt viime vuosiin verrattuna yli viikon myöhässä, mutta ensi viikoksi ja viikonlopuksi ennakoidaan säpinää.

– Tämä on vasta alkusoittoa, ensimmäisiä makupaloja, selvitti luonnonystävien puheenjohtaja ja SLL Keski-Suomen hallituksen jäsen Jouko Pihlainen kirjatessaan havaintoja talteen.

Lintuasiantuntija Ari Aalto kehaisi Lehdontien lintutornilla oltavan yhdellä Keski-Suomen parhaista seurantapaikoista:

– Lounaasta tulevat menevät tästä itään ja koilliseen, petolinnut taas kaakosta luoteeseen, joten olemme risteyskohdassa ja saamme tänne kaikki! Nyt on lintuharrastajien paras aika, kun uusia lajeja tulee joka päivä.

Ja pantakoon vielä pieni listaus siivekkäistä, joita Riihossa muun muassa nähtiin ja kuultiin: tavallista aikaisemmin tullut kivitasku, piekana, metsähanhi, kanadanhanhi, kapustarinta, ampuhaukka, tuulihaukka, hemppo, laulurastas, sääksi, kalalokki ja naurulokki. Kaiken kaikkiaan eri lajeja oli kymmeniä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .