Lisääntyvät tukitoimet pistävät painetta Postin neuvotteluihin

Liitot heruttavat tipoittain ilmoituksia uusista tukitoimista Postin työmarkkinariidassa. Tiistaina niistä kertoivat Ilmailualan Unioni IAU ja Suomen Merimies-Unioni. Mitään merkkejä sovun nopeasta löytymisestä ei ole. Kiistaa soviteltiin jälleen valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla, ilman ratkaisevaa edistystä. Sovittelua jatketaan torstaina iltapäivällä.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen uskoo liittojen tukitoimien vaikuttavan neuvotteluihin. Hänen mukaansa toimia ei pyydettäisi, jos ei uskottaisi niiden vaikutukseen.

Paltan varatoimitusjohtajan Tuomas Aarto pitää ilmoitettuja tukitoimia erittäin ikävinä.

– Nämä tukitoimet, joita näköjään tulee koko ajan lisää, eivät yhtään paranna neuvotteluilmapiiriä, joka on jo kohtuullisen haastava, Aarto sanoi STT:lle

Merimies-Unionin jäsenet eivät ota posti- ja logistiikkakonserni DHL:n kontteja ja rekkoja aluksiin ensi maanantaista alkaen. IAU puolestaan ilmoitti tukitoimista, jotka kohdistuvat ensi maanantaina ja tiistaina lentoasemilla lähtevän postin käsittelyyn sekä miehistön ruoka-annosten toimituksiin erillisille postilennoille.

Merimies-Unionin ja IAU:n lisäksi jo maanantaina omista tukitoimistaan kertoi AKT, jonka toimet myös kohdistuvat paltalaiseen DHL:ään. Muiltakin liitoilta odotetaan vielä ilmoituksia tukitoimista.

PAU: Postinjakajat kotiin Espoossa ja Vantaalla

Työkiista kuumentaa tunteita työpaikoilla. PAU:n mukaan Posti lähetti tiistaiaamuna Espoossa ja Vantaalla postinjakajat kotiin vetoamalla siihen, että jakelutoimipaikoissa ei ole jaettavaa. PAUn mukaan kuitenkin esimerkiksi Niittykummun jakelussa Espoossa oli aamulla vähintään kahdeksan täyttä postirullakollista jakamatonta postia.

Postin Ohjauskeskuksen johtajan Jarmo Ainasojan mukaan kaikille työntekijöille ei ole ollut jaettavaa, koska Helsingin postikeskuksen lakon takia jaettavia lähetyksiä on ollut vähän jos lainkaan.

– Ilmoitimme samalla, että siltä osin kun työtä ei pysty tekemään, niin palkka pidätetään, Ainasoja sanoi.

Ainasojan mukaan kyse ei ole mistään työsulusta, vaan hänen mielestään Postin toimenpiteet ovat olleet työsopimuslain mukaisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Merimies-Unioni tukee PAUn työtaistelua

Ilmailualan unionilta tukea PAUn työtaistelulle

Postin työmarkkinakiistan selvittelyt jatkuvat tänään

Uusimmat

Kotimaa

Yön uutiskooste: HS:n gallupin mukaan suomalaiset ennätystyytyväisiä hallitukseen, hyttyskesä alkaa pohjoisessa rytinällä

Raskaan sarjan käsidesin juojista työssäkäyviin jyväskyläläisiin perheenisiin ja -äiteihin: Kyllönmäen selviämisasemalla satoja asiakkaita ja yli tuhat käyntiä ensimmäisenä vuonna

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

Miten käy vaatimuksille avohakkuiden kiellosta? Anne Kalmari kriittisenä kansalaisaloitteelle: "Luonnon kannalta se olisi negatiivinen asia"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Porrastasanteelta vedetty sähköjohto paljasti kannabisviljelmän Espoossa – poliisi käytti etälamautinta pesäpallomailalla uhkailleeseen mieheen

Näillä numeroilla rysähti Loton päävoitto – Kaikki isot voitot samaan kaupunkiin

Puu kaatui Mersun päälle Jyväskylän Tuohimutkassa – katso kuva

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.