Liukkaus yllätti autoilijat: kaksi ulosajoa Virroilla, osallisina yhteensä kuusi ihmistä

Nopeasti vaihtunut sää yllätti autoilijat ainakin Virroilla, missä sattui kaksi liikenneonnettomuutta keskiviikkoyön ja -aamun aikana.

– Molemmat olivat yksittäisten autojen ulosajoja, päivystävä palomestari Juuso Nummela Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo.

Kello yhden aikaan yöllä auto lähti heittelehtimään Virtain ja Kurun välillä kunnanrajan paikkeilla osuen kaiteisiin.

– Kolme henkilöä oli kyydissä ja ensihoito tarkasti heidät paikan päällä, mutta ainakaan vakavia loukkaantumisia ei sattunut, Nummela sanoo.

Aamulla ennen puoli seitsemää autoilija suistui ojaan puolestaan Vaskuuntiellä. Myös tässä tapauksessa oli osallisena kolme ihmistä, joista kukaan ei ensitietojen mukaan loukkaantunut.

– Liukkaalla, sohjoisella tiellä auto oli lähtenyt hallinnasta ja päätynyt kyljelleen ojaan. Myös yöllisessä onnettomuudessa oli todennäköisesti sama syy: keliolosuhteet ovat pitkästä aikaa haastavat, niin näitä nyt taas tuli, Nummela kommentoi.

Auto katon kautta ympäri Kangasniemellä

Myös Kangasniemellä sattui aamuyöllä liikenneonnettomuus, joka saattoi johtua liukkaudesta. Henkilöauto ajautui ulos valtatieltä 13 Kompiontien risteyksen lähellä ennen kello viittä. Kuljettaja selvisi ilman vammoja, vaikka auto pyörähti katon kautta ympäri.

Samassa paikassa joutui toinenkin ajoneuvo hankaluuksiin, sillä onnettomuuspaikan ohittanut raskas ajoneuvo jäi liukkaaseen mäkeen jumiin. Pelastuslaitos ohjasi liikennettä, kunnes rekka pääsi jatkamaan matkaansa suola-auton avustamana.

– Tiet ovat erittäin liukkaita. Pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta liikenteessä, Etelä-Savon pelastuslaitos korostaa tiedotteessa.

Juttua täydennetty 1.4.2020 kello 08:01 Kangasniemen onnettomuudella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.