Lohikoskentien yöllistä kolaria saattoi edeltää takaa-ajo – Silminnäkijä: "Auton perässä tuli poliisit siniset ja punaiset vilkut päällä"

Keskisuomalaiseen yhteyttä ottaneen silminnäkijän mukaan niin kutsutussa Bilteman risteyksessä Jyväskylän Seppälässä yöllä tapahtunutta kolaria saattoi edeltää takaa-ajotilanne.

Kolari sattui keskiviikon vastaisena yönä hieman ennen kello kahta Lohikoskentien ja Seppäläntien risteyksessä. Kolarissa henkilöauto kolaroi täysperävaunuyhdistelmän kanssa. Henkilöauto vaurioitui huomattavasti ja vakavasti loukkaantunut kuljettaja jouduttiin irrottamaan autostaan.

– Auto oli penkassa renkaillaan, kun pelastuslaitos tuli paikalle. Kuljettaja oli puristuksissa, auton kylki avattiin ja katto otettiin pois, ihminen otettiin autosta ja toimitettiin ensihoidon kyytiin, palomestari Kalle Hakamäki kertoi aamulla.

Palomestari Hakamäki kertoi, että poliisi tutkii kolaria ja tiedottaa tapahtuneesta.

Törmäyksen takia kappaletavaralastissa olleen yhdistelmäajoneuvon perävaunun lisälämmittimen polttoainetankkiin tuli vuoto. Dieseliä pääsi valumaan ympäristöön noin 20 litraa, palomestari Hakamäki kertoo. Pelastuslaitos tyrehdytti vuodon ja imeytti asfaltille valuneen dieselin. Dieseliä saattoi valua myös ajoradan ulkopuolelle, ja asia tutkitaan keskiviikkoaamun aikana mahdollisen ympäristövahingon varalta.

Silminnäkijä: Poliisi yritti pysäyttää autoa hetkeä aiemmin

Jyväskyläläinen Marko Kauppinen kertoo Keskisuomalaiselle nähneensä kolarissa olleen valkoisen ajoneuvon hetkeä aiemmin. Hän kertoo auton tulleen Vaajakoskentieltä ja kääntyneen häntä vastaan Seppäläntielle Laukaan suuntaan.

Tässä vaiheessa auton perässä tuli poliisi.

– Sen perässä tuli poliisit siniset ja punaiset vilkut päällä, Kauppinen kertoo.

Hän kertoo, ettei nähnyt kolaria, vaan näki auton tämän jälkeen seuraavan kerran kolaripaikalla. Kauppinen kertoo ajaneensa mielenkiinnosta koukkauksen Rantaväylän kautta ja edelleen takaisin Laukaantielle.

– Bilteman risteysalueen jälkeen noin sata metriä näin auton penkalla kolmen–neljän poliisiauton ympäröimänä. Hetkeä myöhemmin kävin katsomassa tilannetta, niin paikalla oli poliisiautoja, ambulanssi ja paloauto, Kauppinen kuvailee.

Kauppisen mukaan tie oli katkaistu risteysalueelta ja yöaikaan vähäinen liikenne kiersi muun muassa Palanderinkadun kautta. Pelastuslaitos vahvistaa, että tie oli onnettomuuspaikalla poikki tunnista puoleentoista.

Raskasta ajoneuvoa kuljettanut mies ei tiettävästi loukkaantunut kolarissa. Muita osallisia kolarissa ei ollut.

Päivystävän palomestarin mukaan ilma oli onnettomuushetkellä selkeä eikä tie ollut liukas.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .