Lokakuu pysyy Britannian eroneuvotteluiden takarajana

EU-johtajat eivät ole valmiita siirtämään Britannian eroneuvotteluiden takarajaa marraskuulle. Salzburgissa koolla olevat 27 EU-maan johtajat ovat päättäneet, että neuvottelut erosta yritetään saada valmiiksi suunnitelmien mukaan, viimeistään lokakuussa.

Huippukokouksia johtava Donald Tusk kertoi kokouksen jälkeen, että hän kutsuu ylimääräisen huippukokouksen koolle vain, jos siihen on tarvetta.

EU-johtajat puivat jatkoaskelia Itävallassa

Ratkaisevassa vaiheessa olevat brexit-neuvottelut ovat tänään EU-johtajien käsittelyssä Itävallan Salzburgissa. Maaliskuun eropäivään on aikaa enää puoli vuotta, ja tänään tarkoituksena on arvioida neuvotteluiden jatkoa EU:n epävirallisessa huippukokouksessa.

EU-maat pohtivat ylimääräisen brexit-huippukokouksen järjestämistä marraskuun puolivälin tienoilla.

EU-puolella on toivottu, että erosopimusta olisi voitu käsitellä jo lokakuun huippukokouksessa, mutta brittien sisäpolitiikka sekoittaa jälleen EU:n prosessikaavion.

Britannian pääministerin Theresa Mayn konservatiivit järjestävät syys-lokakuun vaihteessa puoluekokouksen, josta odotetaan suuntamerkkejä Britannian brexit-linjalle.

EU-komissio varoitti kesällä jäsenmaita varautumaan myös siihen, ettei sopimusta Britannian kanssa saada aikaan, vaan maa jättää unionin hallitsemattomasti.

Huippukokouksia johtava Donald Tusk arvioi eilen, että useat erilaiset vaihtoehdot ovat yhä mahdollisia, mutta toivoa on aiempaa enemmän.

–  Tänään toivoa on ehkä enemmän, mutta toden totta yhä vähemmän aikaa, Tusk sanoi.

EU-johtajat tapasivat jo eilen illallisella kallion sisään rakennetussa Felsenreitschulen tapahtumakeskuksessa.

EU:ta puolivuotta kerrallaan luotsaavat puheenjohtajamaat järjestävät kaudellaan yhden epävirallisen huippukokouksen. Itävalta on kutsunut EU:n päämiehet ja -naiset Salzburgiin, jossa asialistalle on koottu varsinkin maahanmuuttoasioita.

Britannian pääministeri May puhui EU-johtajille illallisella, mutta brexitistä on tarkoitus keskustella kunnolla vasta tänään, ilman Mayn läsnäoloa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.