Loma-aika näkyy kuntapalveluissa –  yli puolessa kunnista kunnantalon ovet lukittu

Tyypillisin kesäsulku käynnistyy ensi maanantaina ja kestää kolme viikkoa.

Lähes kaikki kunnanvirastot sulkevat ovensa tai supistavat aukioloaikojaan kesäaikana. Kuntien nettisivuilta koottujen tietojen perusteella yli puolessa Suomen kunnista on käytössä virastojen kesäsulku, jolloin valtaosa työntekijöistä on lomalla ja kunnantalon ovet lukittuna. Tyypillisin kesäsulku käynnistyy ensi maanantaina ja kestää kolme viikkoa.

Suosituissa mökkikunnissa tiedostetaan kesäasukkaiden tarvitsemat palvelut. Puumalassa ei ole kesäsulkuun lähdetty, sillä kunnanviraston palveluille riittää kysyntää.

– Toki meillä väkeä lomalla on koko ajan, mutta lomat on porrastettu niin, että kunnanvirasto on avoinna läpi kesän. Tekninen puoli on työllistetyin lomalaisten osalta. Rakennuslupa-, jäte-, vesi- ja venepaikka-asioista riittää kysyttävää, kunnanjohtaja Matias Hilden sanoo.

Useimmissa kunnissa kesäasukkaat pääsevät nauttimaan normaaleista kunnan peruspalveluista, mikäli niitä vain osataan käyttää.

– Asiointiliikennettä pidetään yleensä vanhemman väen palveluna, mutta kyllä sitä voivat hyödyntää ihan kaikki kuntalaiset. Myös meidän kesäasukkaat, Hilden lupaa.

Mäntyharjulla kunnanviraston ovet ovat lukittuna loma-aikaan, mutta palvelut pelaavat. Tilastokeskuksen listauksen mukaan kunnassa oli viime vuonna 4 816 kesämökkiä. Ja lisää on tulossa, sillä parhaillaan käynnissä on lähes 200 erilaista rakennushanketta, joista osa toki on normaaleja remontteja.

– Mökkiläisten tarpeet palveluissa huomioidaan, sillä he ovat meille erittäin tärkeä ryhmä. Kunnantalon palveluja olemme tuoneet torilla sijaitsevaan kunnan infopisteeseen. Ja vaikka virasto on suljettuna, rakennusvalvonta on töissä koko kesän ajan kentällä kiertämässä. Lupa-asiat ja rakennustarkastukset hoituvat kesäaikanakin, kunnanjohtaja Jukka Ollikainen sanoo.

Tietoja kuntien palveluista loma-aikaan ja mahdollisista kesäsuluista löytyy kuntien nettisivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Lojuuko pyöräsi parkissa? Kannattaa käydä hakemassa talteen – Jyväskylä siivoaa hylätyt pyörät keskustan parkeista marraskuun alussa

Vinkki linnunruokapöntössä olleesta huumekätköstä johti poliisin "harvinaisen suuren" nettihuumekaupan jäljille – pääepäillyiltä löytyi rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja

Keski-Suomen keskussairaalassa kuohuu – kymmenet ylilääkärit harkinneet irtisanoutumista: "Homma on täysin hukassa ja Novaan siirtymisestä on tulossa täydellinen katastrofi"

Kaksi 17-vuotiasta tyttöä kuoli ja yksi samanikäinen loukkaantui vakavasti henkilöauton ulosajossa Jalasjärvellä – kuljettajalla ajokortti

Yön uutiskooste: Hallitus korottaa kaivosyhtiöiden vakuusmaksuja, USA painostaa Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä kurdeja vastaan, Suomi äänesti EU:sta 25 vuotta sitten

Yöhön venyneissä brexit-neuvotteluissa ei läpimurtoa – neuvotteluja jatketaan

Tarkkana asuntokaupoilla: Yhä useampi taloyhtiö ei salli lyhytaikaista vuokrausta tai liian nuoria asukkaita

Hallitus aikoo korottaa kaivostoiminnan haittoja korvaavia vakuusmaksuja, sanoo elinkeinoministeri Kulmuni

THL: Erot lapsiperheiden kokemassa hyvinvoinnissa yllättävän systemaattisia

Suomalaiset ottivat 25 vuotta sitten kantaa EU-jäsenyyteen –  56,9 prosenttia äänesti "kyllä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.