Loma-aika viivästytti tietovuodon korjaamista

Jyväskylän yliopistossa selvitetään parhaillaan, miten kauan opiskelijoiden henkilötunnuksia sisältänyt lista oli löydettävissä internetissä. Hallintojohtaja Kirsi Moisanderin mukaan listassa oli noin 4 800 nimeä ja henkilötunnusta.

Kyseessä oli Moisanderin mukaan inhimillinen erehdys. Lista oli tarkoitus tallentaa tietokoneelle suojattuun kansioon, mutta se päätyikin yliopiston työntekijän henkilökohtaiseen www-kansioon.

Virheen korjaamista on Moisanderin mukaan hidastanut se, että asia tuli ilmi heinäkuussa, kun virheen tehnyt työntekijä oli lomalla eikä lukenut opiskelijoiden lähettämiä sähköposteja. Sen jälkeen tietojen poistaminen kaikista mahdollisista välimuisteista on vienyt oman aikansa.

Yliopisto tiedotti asiasta listalla olleille opiskelijoille vasta tällä viikolla. Moisanderin mukaan näin meneteltiin siksi, että lista haluttiin ensin poistaa netistä.

Listalla olivat kaikki vuosina 1993–2009 kansainvälisessä opiskelijavaihdossa olleet Jyväskylän yliopiston opiskelijat. Sivuston saattoi kuitenkin löytää hakukoneen avulla.