Lomamökki paloi poroksi Enontekiöllä, kahdeksan ihmistä evakuoitiin

Lapin Enontekiöllä lomamökin tuhonneen tulipalon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa. Päivystävä palomestari Jorma Ojala kertoi puoli yhdentoista aikaan, ettei palon syttymissyystä ole vielä arviota. Pelastuslaitoksen sammutusyksiköt olivat poistuneet palopaikalta puoleen yhteentoista mennessä.

Rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisilaitokselta kertoo, ettei poliisi ole ainakaan toistaiseksi käynyt palopaikalla eikä poliisilla ole arviota syttymissyystä.

Ojalan mukaan kyseessä on neljän huoneiston noin 130-neliöinen hirsimökki. Mökki tuhoutui palossa kokonaan.

Mökissä oli palon syttyessä kahdeksan ihmistä, jotka evakuoitiin viereiseen hotellirakennukseen. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Ojalan mukaan ei ole tiedossa, olivatko ihmiset samaa majoituskuntaa.

Palanut mökki sijaitsee Davvi Arctic Lodge -hotellin yhteydessä Enontekiön Kaaresuvannon kylässä. Ojalan mukaan hotellin läheisyydessä sijaitsee yhdeksän mökkiä.

Hälytys palosta tehtiin ennen puolta yhtä yöllä. Mökki oli jo ilmiliekeissä pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Sammutustöihin osallistui myös yksi säiliöauto Ruotsin puolelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.