Lopez: Egoismi on tuonut positiivisia seurauksia Suomeen

Miguel Lopezin vappupuhe 1.5.2017

Hyvä itsekkyys on terveellistä!

Suomalaista luonnetta sanotaan itsekkääksi. Yllättäen tämä piirre muistuttaa kolesterolia: jos se on pahaa, se on paha asia, mutta jos se on hyvää, se on hyvä asia.

Egoismi on tuonut positiivisia seurauksia Suomeen. Verrattuna suurimpaan osaan maailman maista ja siihen, miten ne yhteiskunnat on rakennettu, itsekkäät ja välillä kateellisetkin suomalaiset ovat pyrkineet luomaan tasa-arvoisen yhteiskunnan, jossa jokaisella on mahdollisuus elää laadukasta elämää. Syy siihen, että suomalaiset ovat pyrkineet rakentamaan tämän tyyppisen yhteiskunnan, ei välttämättä ole niin jalo: jokainen meistä haluaa itselleen turvallisen elämän. Ja turvallisen elämän takaamiseksi meidän on pakko auttaa lähimmäisiämme, meidän on pakko auttaa hädässä olevia ihmisiä. Meidän on varmistettava, että jokaisella on laadukas koulutus, mahdollisuus kuluttaa ja jopa elää ajan trendien ja hengen mukaisesti.

Hyvä itsekkyys on fiksu taktinen elämäntapa. Yksinkertaisesti: jos muilla menee hyvin, he eivät häiritse minun elämääni. Käytännössä kukaan ei tarvitse minulta mitään, koska heilläkin on mahdollisuus saada samat asiat. Eli vaikka tämä voi kuulostaa oudolta, miljoonat itsekkäät ihmiset ovat yhdessä rakentaneet solidaarisen yhteiskunnan ajattelemalla jokainen vain itseään.

Tämän solidaarisen yhteiskunnan sisälle on muodostunut kasvain. Kasvain, joka todettiin jo yhdeksänkymmentäluvun alussa. Tuo kasvain alkoi jo olla iso, mutta se ei ollut niin pahanlaatuinen ja meillä Suomessa oli erittäin laadukasta täsmähoitoa. Lyhyen hoitoajan jälkeen kasvain oli katoamassa. Silti muutamat paikalliset asiantuntijat onnistuivat uskottelemaan suomalaisille, että paras ehkäisevä lääkitys löytyy ulkomailta, etenkin Euroopasta ja sieltä Brysselistä. Alussa tuntui niin hyvältä, että suomalaiset kiltisti allekirjoittivat sopimuksen, joka antaa uudelle finanssilääkärille yksinoikeuden hoitaa meidän yhteiskuntamme taloudellista ja sosiaalista terveyttä. Sitten tulivat pakolliset rokotukset: tällä kertaa Yhdysvalloista, koska sen uskottiin olevan jumalan valitsema paras yhteiskunta, koska historia oli päättynyt ja monopolinen totuus oli vapauden merkki.

Aikaa meni, ja pikku hiljaa pakolliset rokotukset eli ulkomaalaisten totuuden kantajien ja asiantuntijoiden toimenpiteet toivat hirvittäviä sivuvaikutuksia. Monet suomalaiset tulivat sokeiksi, sairastuivat erilaisiin fobioihin, kuten ulkomaalaisten pelkoon tai vieraiden pelkoon, harhaluuloihin, poliittiseen sokeuteen, arviointikyvyn heikentymiseen: utopiat muuttuivat dystopioiksi.

Uskon, että jokainen tietää jo, mikä on ainoa tapa lopettaa nämä ikävät sivuvaikutukset: potilaan pitää itse lopettaa lääkekuuri. Jos lääkitys annetaan väkisin, näistä rikollisista lääkäreistä pitäisi tavalla tai toisella päästä eroon. Rauhallinen keino on potkujen antaminen, mutta pitäisi varautua muihin toimintakeinoihin, tarvittaessa.

Potilas on vielä pelastettavissa, mutta jokaisen potilaan pitää ajatella vahvasti itseään. Sillä oman itsemme voimalla voitamme sairauksia ja estämme niiden leviämisen.

Eläköön Vapaus!

Eläköön Vappu!

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .