Lopez: "Sivistyksessä on pienen kansan turva"

SKP:n Miguel Lopez sanoi vappupuheessaan, että vaikka hallituksella on valkolakki, se on osoittautunut epäsivistyneeksi.

Vappupuhe 1.5.2016

Monen vihaama multikulturalismi ei ole mikään uusi ilmiö, kuten monet teistä varmaan tietävät. Tämä Vappu, jota me Suomessa juhlimme, on useiden eri kulttuurien mestitsi. Vapun geeneistä löytyy Englannissa syntynyt Valburg, jonka katolinen paavi Hadrianus I julisti pyhimykseksi hyvän kristityn lähetystyön ansiosta Saksassa. Mutta satoja vuosia ennen Valburgia oli roomalaisen mytologian Flora, jonka juhla merkitsi kevään tuloa ja jota juhlittiin tanssimalla, syömällä ja juomalla.

Tietenkään Flora ei ole muuta kuin roomalaisten versio kreikkalaisesta kauniin kalpeasta nymfistä Khloriksesta. Ja jos otamme pienen akateemisen riskin, saattaa olla, että Vapun geneologiasta löytyy persialaista zarathustralaisuutta. Loppujen lopuksi Vappu on kevään snuurin juhla, ja kevään tulo on kaikille kansankunnille tärkeä.

Vappu työväenjuhlana vie meidät ison lätäkön toiselle puolelle eli tässä mielessä monet suomalaiset voivat olla iloisia, että mestitsi-Vapusta löytyvät heidän supersankarinsa, akuankkalaiset amerikkalaiset, yes! Täsmälleen tänään 130 vuotta sitten yhdysvaltalainen ay-liike käynnisti yleislakon, jonka seuraukset tuntuivat ympäri maailmaa ja myös ovat osa Suomen historiaa. Silloin amerikkalainen työväenliike oli ennen kaikkea eurooppalaisten talouspakolaisten luoma ja pienen Suomen panos oli suhteellisen merkittävä. Tässä voin kyllä todeta, että nuo suomalaiset työläiset olivat sisukkaita, luokkatietoisia ja rohkeita. Heille nyky-Suomen ay-liikkeen flegmaattisuus ja pelkurimaisuus vaikuttaisi ihan rikkuritouhulta. Toisaalta porvaristolla oli sama piirteet kun nykyään. Kun luemme sen ajan amerikkalaista lehdistöä, voimme todeta, että yrittäjien järjestöt ja niitä palvelevat poliitikot olivat ylimielisiä, egoisteja, korruptoituneita, narsisteja, valehtelijoita ja kieroja. Jotenkin tuntuu, että nuo epiteetit sopivat suurimpaan osaan SSS-hallituksen miesten tai naisten nimien ja olla-verbin perää.

Opiskelijoiden Vappu löytää juurensa Ruotsista, eli ne suomalaiset, jotka pelkäävät idästä tullutta vaikutusta, voivat nyt olla hyvin iloisia: nyt ollaan ihan puhtaassa lännessä. Svenskifoobikot, koittakaa kestää! Koska tämä puhe alkaa olla jo pitempi kuin alussa ajattelin, tehdään niin, että googlatkaa vaikkapa ”Kajsaniemiparken”, jos haluatte lisätietoa opiskelijoiden vapun tarinasta.

Lopuksi, nyt kun mainitsen Ruotsin ja samalla näen nuo hienot valkolakit, tulee mieleen Tukholmassa syntynyt filosofi ja merkittävin fennomaani J.V. Snellman. Hän sanoi: ”Sivistyksessä on pienen kansan turva.” Lausahduksen voi tulkinta monesta eri näkökulmasta. Minä otan sen kirjaimellisesti.

Tuo valkolakki on merkki siitä, että sen käyttäjä on koulutettu kansalainen. Se ei kuitenkaan välttämättä varmuudella tarkoita, että tuon valkolakin alta löytyy sivistynyt ihminen. Suomen hallituksella on valkolakki, mutta se on osoittautunut äärimmäisen epäsivistyneeksi. He eivät tunne Suomen historiaa eivätkä tajua Suomen geopoliittisia etuja. He ovat hyvin epäsivistyneitä. Ja heidän barbarisminsa voi olla kohtalokasta tämän kauniin pienen kansan turvallisuudelle.

Salud ja hyvää vappua!

Miguel López

Suomen Kommunistinen Puolue

Jyväskylän piiri