Loppuuko leikki Jyväskylän Nunnalassa ensi kesänä? – Perinteinen katolinen leikkikoulu lopettanee toimintansa

Jyväskylän keskustassa Kalervonkadulla sijaitseva yksityinen Katolisten sisarten leikkikoulu Nunnala saattaa lopettaa toimintansa ensi kesänä.

Keskisuomalainen tavoitti yhden leikkikoulua pyörittävän Ursuliinisisarten sisarista, jonka mukaan toiminta on loppumassa ensi vuonna kesäkuun lopussa, kun lastentarhan kouluvuosi päättyy.

Sisar kertoo, että hiippakunnan omistamien ja hoitamien talojen kanssa on jokin ongelma, minkä vuoksi leikkikoulun toimintaa ei voida jatkaa. Sisar, joka ei kertonut muuta nimeä, ei halunnut kommentoida asiaa enempää. Hän kertoi lastentarhan johtajan olevan lomalla Puolassa, ja ohjasi kysymään talojen kohtalosta Helsingin hiippakunnasta.

 

Helsingin hiippakunnan viestintäjohtaja Marko Tervaportti kertoo, ettei ole kuullut Nunnalan lopettamisesta, vaikka asialla onkin spekuloitu. Hänen mukaansa syyt lopettamiselle olisivat silti melko selviä.

– Helsingin hiippakunnalla on suuria taloudellisia ongelmia. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että emme voi kerätä jäsenmaksua samalla tavalla kuin luterilaiset tai ortodoksit, koska jäsenmaksu perustuu puhtaasti vapaaehtoisuuteen. Vaikka toimintamme kasvaa koko ajan jäsenmäärän lisään­tyessä, on meillä silti taloudellisia vaikeuksia, hän kertoo.

Tervaportti arvelee, että lastentarha olisi itsessään ollut tuottava, mutta päiväkodin tilat saatetaan joutua myymään. Päiväkoti toimii Jyväskylän seurakunnan tiloissa. Tervaportti kuitenkin painottaa, että tämä kaikki on vielä arvelua, eikä hän osaa kertoa asiasta tarkemmin.

– Olisi suuri harmi ja vahinko, jos päiväkoti ei voi jatkaa toimintaansa Jyväskylässä, Tervaportti toteaa.

 

Katolisten sisarten leikkikoulua ylläpitävät nunnat, tarkemmin sanottuna ursuliinisisaret. Tästä on myös aikojen saatossa tullut leikkikoulun nimi.

Leikkikoulu aloitti toimintansa vuoden 1962 syksyllä, eli se on jo lähes 60-vuotias. Nunnala ei ole tarkoitettu ainoastaan katolilaisille. Verkkosivujensa mukaan leikkikoulussa on 42 päivähoitopaikkaa 3–6-vuotiaille lapsille.

– Konkreettisesti uskonto näkyy lapsille ruuan siunaamisen ja hengellisten laulujen lisäksi meidän sisarten läsnäololla, sisar Anna Krasuska kertoi Keskisuomalaisen haastattelussa seitsemän vuotta sitten.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .