Lossivahdin ostanut yritys vaitonainen tulevaisuudesta

Jyväskylän Korpilahdella Kärkisten sillan kupeessa jo useampia vuosia tyhjillään olleen motelli-ravintola Lossivahdin kiinteistön tulevaisuus on edelleen hämärän peitossa. Ulosmitatun kiinteistön osti viime lokakuussa jyväskyläläinen yritys, Taivaskatto Oy.

Yrityksestä kerrottiin keskiviikkona Keskisuomalaiselle, ettei se kommentoi suunnitelmiaan tässä vaiheessa, vaan vasta kun virallisia päätöksiä mahdollisen yritystoiminnan jatkamisesta on tehty.

Tilannetta ovat varjostaneet kiinteistössä aiemmin toimineen ulosottovelallisen kaupoista tekemät valitukset. Mies on vaatinut kiinteistökauppojen perumista oikeusteitse, sillä on pitänyt kauppasummia alihintaisina. Päärakennus ja kolme majoitusrakennusta sijaitsevat Päijänteen rannalla noin 7 000-neliöisellä tontilla.

 

Prosessi kestänyt jo vuosia

Ulosottovirasto aloitti kiinteistön myynnin jo 2013 ja hyväksyi kiinteistöstä tehdyn 375 000 euron ostotarjouksen kesällä 2015. Velallinen riitautti asian. Oikeus katsoi lainvoimaisilla päätöksillään, ettei kauppahinta alittanut käypää arvoa. Ostaja kuitenkin vetäytyi kaupoista.

Nyt ulosottovirasto myi kiinteistön uudelle ostajalle 275 000 euron kauppahintaan, jonka velallinen jälleen alihintaisena riitautti. Miehen mukaan kiinteistö on uniikki ja hänen mukaansa sen käypä arvo olisi 1,5 miljoonaa euroa.

Keski-Suomen käräjäoikeus hylkäsi ulosottovalituksen, eikä Vaasan hovioikeus myöntänyt asiaan jatkokäsittelylupaa ratkaistessaan asian kesäkuussa. Ratkaisuun on mahdollista hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Käräjäoikeus huomioi päätöksessään, että ulosotossa kiinteistö on myytävä vallitsevien olosuhteiden perusteella esimerkiksi markkinatilanne ja kiinteistön kunto huomioon ottaen. Kuntoarvion mukaan kiinteistön markkina-arvo on laskenut ja kuntoarvion mukaan kunnostustarpeet ovat suuret.

Kärkistensalmen alueesta ja sen ympäristöstä on vuosien saatossa suunniteltu suuria – alue oli muun muassa osana vesistömatkailuhanketta ja paikalle kaavailtiin myös 80-venepaikkaisen ”eliittisataman” rakentamista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .