Lue kaikki Perttu Häkkisen Sunnuntaisuomalaisen kolumnit – "Hän saattoi vaivatta yhdistää Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuuden, Indiana Jonesin ja Jammu Siltavuoren"

Varhain sunnuntaiaamuna viime viikonloppuna Helsingissä tapaturmaisesti kuollut toimittaja-muusikko Perttu Häkkinen, 39, oli tuttu myös Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisesta. Häkkinen aloitti Keskisuomalaisen, Etelä-Suomen Sanomien, Savon Sanomien ja Karjalaisen sunnuntaisivuston kolumnistina tammikuussa 2017.

Häkkisen rekrytoinut Sunnuntaisuomalaisen tuottaja Ville Grahn tunnustaa halunneensa radiopersoonan kolumnistiksi puhtaasti henkilökohtaisista syistä.

– Olin hänen radio-ohjelmansa fani ja ajattelin, että hänen kummalliset näkökulmansa toimisivat myös sanomalehtiteksteissä, Grahn sanoo.

Häkkinen ehti kirjoittaa Sunnuntaisuomalaiseen 20 kolumnia. Seuraavan vuoro olisi ollut sunnuntaina 9. syyskuuta.

– Kolumneissaan Perttu pyöritteli usein monimutkaisia filosofisia kysymyksiä, mutta hän höysti niitä tyylilleen sopivilla esimerkeillä. Hän saattoi vaivatta yhdistää samassa kolumnissa Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuuden, Indiana Jonesin ja Jammu Siltavuoren. Pertun kuolema osoitti, että häntä arvostettiin yhteiskunnan eri puolilla. Jos sekä evankelisluterilainen kirkko että Ylilaudan törkyfoorumin kirjoittajat esittävät surunvalittelut samasta ihmisestä, hän on onnistunut puhuttelemaan laajaa joukkoa suomalaisia, Grahn toteaa.

Perttu Häkkisen Sunnuntaisuomalaiseen kirjoittamat kolumnit löytyvät kaikki täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tapaturmaisesti kuolleelle toimittaja Perttu Häkkiselle katu-uskottava tribuutti Jyväskylässä