Luhangassa on Keski-Suomen kiltein verokarhu

Keskituloisen palkansaajaperheen tänä vuonna maksamassa tuloveron määrässä on jopa tuhansien eurojen ero riippuen siitä, missä kunnassa perhe asuu. Koko maassa kirein tuloverotus on Jämijärvellä, jossa esimerkkiperhe maksaa 4 500 euroa vuodessa enemmän tuloveroa kuin keveimmän verotuksen kunnassa Kauniaisissa asuva.

Keski-Suomessa verohaitari on 2 500 euroa, kun Konneveden, Hankasalmen ja Multian palkansaajaperhettä verrataan halvimmassa kunnassa Luhangassa asuvaan.

Erot käyvät ilmi Veronmaksajain Keskusliiton kunnallisten verojen selvityksestä, jossa laskelman pohjana on keskituloinen palkansaajaperhe, jonka vuositulot ovat yhteensä 86 235 euroa lomarahoineen.

Keski-Suomen maakunnan sisäisessä vertailussa Jyväskylä on Luhangan ja Muuramen jälkeen kolmanneksi kevein verottaja. Maakuntien sisäisessä vertailussa ei ole mukana kiinteistöverojen osuus. Kiinteistöverotuksessa Jyväskylä on suurten kaupunkien keskikastia. Kun esimerkkivertailussa perheen samankokoisen rivitaloasunnon verotusta verrataan, maksaa helsinkiläinen perhe kiinteistöveroa 440 euroa vuodessa ja jyväskyläläisperhe vastaavasti 291 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .