Lukijan kuva: Suomen suurimpiin kuuluva perhoslaji oli välillä jopa kadonnut maasta

Keskisuomalaisen heinäkuun lukijan kuvassa komeilee Suomen suurikokoisimpiin perhoslajeihin kuuluva haapaperhonen.

Kuvan on napannut omalla pihallaan Jyväskylän Lohikoskella Jarmo Kouko.

– Siinä se hieno perhonen oli, joten ajattelin napata kuvan. Kävin tunnistamassa sen nettisivujen avulla ja ilmeni, että se ei ole kovin yleinen. Päätin sitten laittaa kuvan Keskisuomalaiselle. Tavallista sitruunaperhosta ei kyllä olisi kehdannut laittaa, Kouko naurahtaa.

Haapaperhosen siipiväli voi olla jopa 9 senttimetriä. Se on ollut välillä kadoksissa Suomessa, mutta kannat ovat viime vuosina olleet elpymään päin. Eniten sitä esiintyy Itä-Suomessa ja Keski-Pohjanmaalla.

Kouko kertoo kiinnostuneen valokuvauksessa muutenkin nimenomaan luontoon liittyvistä aiheista.

– Haloilmiöt ovat todella hienoja kuvattavia. Jos sellainen sattuu kohille ja kamera on mukana, tulee kyllä kuvia otettua.

KSML.fi tarjoaa harrastajavalokuvaajille mahdollisuuden omien otostensa esittelyyn Lukijan kuvat -palstalla. Lukijan kuvia lähettäneiden kesken arvotaan kuukausittain palkinto.

Lukijan kuvien lisäksi KSML.fi ottaa vastaan myös lukijoiden uutiskuvia ja -videoita uutistapahtumista ja muista mielenkiintoisista sattumuksista. Maksamme palkkion julkaistuista uutiskuvista. Uutiskuvia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi tai WhatsAppilla numeroon 0505725731.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .