Lukijaraati teilaa Kirkkopuiston parkkihallin: Jyväskylässä tarpeeksi parkkipaikkoja

Jyväskylässä Kirkkopuiston reunaan suunnitteilla olevan P-Paraati -pysäköintilaitoksen rakentaminen ei saa laajaa kannatusta tavallisilta kansalaisilta. Keskisuomalaisen lukijaraatilaisista jopa 59 prosenttia ei pidä uuden pysäköintilaitoksen rakentamista tarpeellisena.

Sukupuolten välillä on eroa, miehet suhtautuvat hankkeeseen naisia selvästi myönteisemmin. Myös vastaajien kotikunnalla on merkitystä: jyväskyläläisten vastustus on selvästi korkeampaa kuin muilla paikkakunnilla asuvien lukijaraatilaisten.

Noin 200 autopaikan P-Paraatin rakentamista valmistellaan parhaillaan monella taholla, mutta varsinainen rakentamispäätös on vielä tekemättä. Pysäköintilaitoksen tarve liittyy Kirkkopuiston laidalla sijaitseviin rakennushankkeisiin, pääasiassa Valtiontaloon ja uudisrakennus Reimariin, johon sijoittuu muun muassa päivittäistavarakauppa.

Pysäköintilaitoksen kanssa yhtä aikaa on tarkoitus rakentaa myös koko Reimarin korttelia palveleva huoltotunneli, jonka suuaukko sijoittuu Kaupunginteatterin kulmalle.

Suunnitelman mukaan kadunvarsipysäköinti vähenee Kirkkopuiston laidalla muutamalla kymmenellä ruudulla. Myös kauppatorin siirto Asema-aukiolle vähentää lähistöllä pysäköintipaikkoja noin 70:llä.

Lukijaraatilaiset perustelevat vastustustaan useimmiten sillä, että Jyväskylässä on jo tarpeeksi parkkihalleja ja että niissä on reilusti tilaa. Toisekseen rakentamisen ja pysäköintilaitoksen maanpäällisten sisäänkäyntien pelätään turmelevan kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ympäristön.

Moni raatilaisista pitää P-Paraatin rakentamista sopimattomana myös siksi, että Kirkkopuisto on kirkollista aluetta, joka tulisi rauhoittaa kokonaan.

Kirkkopuisto on aikain saatossa ollut monenlaisessa käytössä. Ennen kirkon rakentamista 1880 alue oli tori- ja markkinakäytössä maakunnallisesti tärkeä kauppapaikka. Vielä kirkon valmistuttuakin se oli torikäytössä vuoteen 1931, jolloin entiselle hevostorille valmistui nykyinen kauppatori. Sotien aikana Kirkkopuistossa nykyisen Paraatiaukion kohdalla viljeltiin perunaa.

Aiheeseen otti kantaa 451 lukijaraatilaista.

Lukijaraatiin voi liittyä osoitteessa http://asiakaspalvelu.ksml.fi/vaikuta/lukijaraati.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .