Lukijat: Jyväskylän keskusta-alue tarvitsee oman juhannuskokon

Juhannuskokko kuuluu monen juhannusperinteisiin, mutta aivan Jyväskylän keskustassa sellaisesta ei päässyt tänä vuonna nauttimaan. Lähin kokko syttyi tänä juhannuksena Viitaniemen Lehtisaaressa sekä Vaajakoskella Noukanniemessä.

Keskisuomalainen kysyi juhannuspäivänä, pitäisikö Jyväskylän keskusta-alueella olla oma juhannuskokko. Peräti 68 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että kokko pitäisi olla nimenomaan keskustassa. Samaa mieltä oli myös Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola, joka kirjoitti aiheesta Huomioita-palstallaan.

Aikaisempina vuosina keskustaa lähin kokko on ollut Ainolassa. Viime juhannuksena paloviranomaiset kuitenkin kielsivät kokon sytyttämisen, sillä alueen läheisyydessä oli Jyväskylän nuoriso- ja palveluasuntojen rakennustyömaa. Tänäkään vuonna kokkoa ei Ainolassa näkynyt.

Liikennejärjestelyt ongelmana

Vaajakosken Noukanniemen kokkoa kehuttiin sen rehevyydestä, mutta paikkaa pidetään ongelmallisena. Keskisuomalaisen kommenttipalstalta löytyikin hyvä vaihtoehto, johon kokon voisi ensi vuonna keskusta-alueella kasata.

Noukanniemessä olisi hälytysajoneuvoilla ollut tuskainen ja tukkoinen taival, kun autoja oli pakko parkata tien laitaan Haapaniemeen Lievosentielle saakka. Tiestä Noukanniemeen tuli käytännössä yksisuuntainen. Parkkilevennyksiä ja kääntöpaikkoja voisi merkitä, jopa tehdä lisää, jos sujuvuutta ajattelee. Liikenteen ohjauskaan ei olisi pahitteeksi.

WEM

Miksi ei kokolle tehdä paikkaa Jyväsjärven rantaan, ei tarvitsisi lähteä toiselle puolelle järveä? Näkisi kaupungissa olijat ja voisi tulla jalkaisin paikalle.

keskinen

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .