Lumimyräkkä kurittaa länttä ja etelää – ei ihan yllä Keski-Suomeen

Voimakas lumisadealue saapui lauantai-iltapäivän aikana Länsi- ja Etelä-Suomeen. Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta voi tulla lännessä paikoin jopa 15 senttiä, mutta keskimääräinen lumentulo on 5–10 sentin luokkaa. Ajokeli on erittäin huono.

Aivan Keski-Suomen korkeudelle myräkkä ei aivan ulotu, vaan pilvialue pysyttelee yhtenäisenä Jyväskylän länsi- ja eteläpuolella.

Lumisateen ennustetaan jatkuvan Etelä- ja Lounais-Suomessa koko illan ja yön, ja heikkoja lumisateita voi tulla vielä huomenna aamupäivällä. Itä-Suomessa lumentulo on vähäistä, ja Pohjois-Suomessa on poutaista.

Merellä tuulee

Tuulen nopeus oli lauantaina illalla lounaisilla merialueilla kovimmillaan 21 metriä sekunnissa. Myrskyvaroitus on annettu Pohjois-Itämeren länsiosaan ja Ahvenanmerelle, jossa tuulen nopeuden ennustetaan olevan huomisaamuna jopa 23 metriä sekunnissa.

Selkämerelle ja Merenkurkkuun tuulen nopeudeksi povataan 21 metriä sekunnissa, ja kovasta tuulesta varoitetaan myös muilla merialueilla.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen erittäin huonosta ajokelistä Satakunnassa, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Vakavia liikenneonnettomuuksia ei ole toistaiseksi sattunut.

Lämpötila pysynee tänään –5:n ja –15 asteen välillä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .