Lumin ja Pyryn matka etenee kellien ja nukkuen – Eläinlääkäri: Kaikki hyvin

Jättiläispandaparivaljakon Lumi ja Pyry – eli virallisemmin Hua Bao ja Jin Baobao – matka Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Ähtärin kotia etenee suunnitellusti. Pandoja kuljettavassa saattueessa mukana oleva Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki arvelee perillä Ähtärin keskustassa pidettävillä pandakarnevaaleilla oltavan kello 17 tienoissa.

Lumilla ja Pyryllä on takanaan pitkä yölento sekä juhlallisuudet niin Kiinan päässä kuin Suomessakin. Kello 13 jälkeen Pienimäki kertoi saaneensa juuri eläinlääkäri Heini Niinimäeltä valvonta-autosta viestin, että pandoilla on kaikki hyvin.

– Viestissä kerrotaan terveisiä ja kuvataan Pyryn kellivän ja Lumen nukkuvan. Meille kaikille Ähtäriin saapuminen – eli kotiintulo – illansuussa on koko pandaprojektin huipennus, Pienimäki hehkutti.

Pandasaattueen matkareittiä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta huomiota se joka tapauksessa herättää. Kulkuetta vetää poliisiauto, sen perässä ajaa turva-auto, sitten seuraa pandoja kuljettava rekka.

Rekan perässä on valvonta-auto, jossa matkaavat Niinimäki ja Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmroth sekä heidän kiinalaiskollegansa. Heillä on jatkuva kamerayhteys Pyryä ja Lumia kuljettavaan autoon.

Kuljetusrekan takana kulkee vararekka ja sen perässä vielä Ähtäri Zoon henkilökuljetuspikkubussi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .