KHO päätti: Lumisade esti pysäköintikiekon näkymisen – autoilija sai armahduksen

Korkein hallinto-oikeus päätti maanantaina, että autoilija jää ilman pysäköintivirhemaksua, vaikka pysäköintikiekkoa ei näkynyt auton tuulilasissa.

Autoilijan antaman selvityksen mukaan hän oli kiinnittänyt pysäköintikiekon auton tuulillasiin kuljettajan puoleiseen yläreunaan. Kiekon näkyvyyden oli kuitenkin estänyt lumisade.

Pysäköinnintarkastaja oli tarkastaessaan autoa pyyhkinyt lumen vain tuulilasin alaosasta, eikä näin ollen nähnyt kiekkoa ollenkaan. Tilanne oli tapahtunut Porvoossa.

Tieliikennelain ja pysäköintikiekon käyttämisestä annetun liikenneministeriön päätöksen nojalla pysäköintikiekko on sijoitettava näkyvälle paikalle tuulilasin sisäpuolelle niin, että se on ulkoapäin luettavissa. Korkeimman hallinto-oikeuden mielestä katsoi jäänen näyttämättä, että auto olisi pysäköity tämän määräyksen tai säännöksen mukaisesti.

Pysäköintivirhemaksua ei voitu siis määrätä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuoko avarampi magneettikuvauslaite apua ahtaanpaikankammoon? – Jyväskyläläinen lääkärikeskus hankki miljoonainvestoinnilla nykyaikaisen ja ekologisen laitteiston

Syksyn yo-kirjoitusten paras tulos Kempeleen lukiossa: abiturientti sai 8 laudaturia ja 2 eximiaa

Keski-Suomen Valokuituverkoille etsitään nyt ostajaa – kunnat kyyryssä velkataakan alla

Hoitajamitoituksen laskentatavalle pyyhkeitä lausuntokierroksella – "ei ole kaikilta osin ymmärretty, mitä ollaan säätämässä"

Joutsassa syttyi aamulla tulipalo rakennuksen tuulikaapista – "Kyseessä on ilmeisesti vapaa-ajan asunto, jossa ei ole ihmisiä paikalla"

Yön uutiskooste: Postin vuokratyövoiman käyttö tänään valtio-omistajan syynissä, Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.