Luonnistuuko Keski-Suomen kotiseutulaulu? – Nyt sen voi vetää karaokena

Kotiseutuliitto julkisti keskiviikkona kaikki Suomen kotiseutulaulut karaokeversioina.

Männikkömetsät ja rantojen raidat, laaksojen liepeillä koivikkohaat...

Näin alkaa Keski-Suomen kotiseutulaulu ja nyt sitä pääsee hoilaamaan, vaikka sanat eivät ihan heti mieleen muistuisikaan. Kotiseutuliitto julkaisi nimittäin kaikki Suomen kotiseutulaulut karaokeversiona.

Liiton mukaan julkaisu on joululahja satavuotiaalle Suomelle ja suomalaisille.

– Viime vuosina kiinnostus maakuntalauluihin on virinnyt uudella tavalla ja niistä on tehty myös uusia versioita. Niinpä karaoketallenteet on tarkoitettu tukemaan monimuotoista, omaehtoista ja helppoa maakuntalaulujen käyttöä ja vastaamaan kasvavaan kiinnostukseen, Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo kertoo.

Karaokevideot on toteutettu yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa. Valtaosan niistä teki musiikkikasvatusta opiskeleva Aleksi Bondofolk.

– Nautin paljon musiikin tekemisestä, ja se olikin hauskin osuus. Videoiden tekemisen opettelin melkein alusta projektin aikana, Bondofolk kertoo.

– Kotiseutuliitosta ja maakuntien liitoista tulleiden kuvien kanssa lopputulos on kerrassaan upea. Aleksin vankka kuorolaulutausta takaa hengittävyyden ja hyvän laulettavuuden, sanoo puolestaan musiikin laitoksen lehtori Erja Kosonen.

Alunperin Keski-Suomen kotiseutulaulu on runoilija Martti Korpilahden ja säveltäjä Ivar Widéenin käsialaa. Sen ensiesitys oli vuonna 1920.

Karaokeversion löydät jutun alta. Muiden maakuntien laulut ovat puolestaan täällä.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .