Luonnos jyvittää hissin rakennuskulut kerroksen mukaan

Ala- ja yläkerrosten asukkaat maksavat jatkossa eri summan kerrostaloon rakennetusta hissistä, jos eduskunta hyväksyy uuden lakiluonnoksen. Oikeusministeriön torstaina antama luonnos uudeksi asunto-osakeyhtiölaiksi ehdottaa, että alempien kerrosten asukkaat maksaisivat vähemmän korvausta rakennuskuluista kuin ylempien kerrosten asukkaat, jotka hyötyvät hissistä enemmän.

Ehdotuksen mukaan taloon jälkeenpäin asennetun hissin kustannukset voitaisiin jakaa tavallisella enemmistöpäätöksellä kullekin huoneistolle tulevan hyödyn mukaan. Osa kustannuksista voitaisiin lakiluonnoksen mukaan kuitenkin periä samalla perusteella kuin yhtiövastikekin. Näin siinä tapauksessa, että talossa on ullakolla esimerkiksi vinttikomeroita, jonne hissillä pääsemisestä hyötyisivät kaikki asukkaat.

Eduskunnan on määrä ryhtyä syksyllä käsittelemään ehdotusta uudeksi asunto-osakeyhtiölaiksi. Hissirakentamisen lisäksi laissa on tarkoitus selkeyttää muun muassa yhtiön ja asunnon osakkaan kunnossapitovastuuta sekä vahingonkorvausvastuuta. Voimassa laki voisi olla vuoden 2010 alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.