Luonto-Liitto: Joka neljäs susi vaarassa kuolla metsästäjän luotiin

Susia saatetaan metsästää tämän metsästyskauden aikana jopa 53 yksilöä

Sudenmetsästys on parhaillaan käynnissä. Luonto-Liitto on huolissaan, että susia saatetaan metsästää tämän metsästyskauden aikana jopa 53 yksilöä eli jopa neljännes nykyisen kannan koosta. Susi on luokiteltu Suomessa erittäin uhanalaiseksi lajiksi. Luonnonvarakeskuksen viimeisimmän arvion mukaan susia oli Suomessa vain noin 200–235 yksilöä.

Luonto-Liiton susiryhmä järjesti perjantaina kynttilämielenosoituksia Helsingissä, Tampereella ja Turussa vastalauseena sudenmetsästykselle.

–Suomessa ei harjoiteta kestävää petopolitiikkaa. Tällä hetkellä Luonto-Liiton susiryhmä näkeekin Euroopan unionin lähes ainoana toivona Suomen susien pelastamiselle. Vihamielinen petopolitiikka ei luo myönteistä Suomi-kuvaa maailmalle”, sanoo Luonto-Liiton susikampanjavastaava Francisco Sanchez Molina.

Luonto-Liiton mielestä olisi perusteltua harkita suden poistamista riistaeläinluokituksesta sekä suden kannanhoidosta vastaavan ministeriön vaihtamista maa- ja metsätalousministeriöstä ympäristöministeriöön. Maa- ja metsätalousministeriö ei ole kyennyt turvaamaan suden asemaa.

Lisäksi liitto korostaa, että vaikka susi on uhanalaisena lajina suojeltu, sitä metsästetään yhä laillisesti ja laittomasti. Liiton mukaan kaatolupia myönnetään yhä turhan herkin perustein jopa vahinkoa aiheuttamattomille susiyksilöille perusteena susipelon vähentäminen ja salametsästyksen ehkäisy. Ponnistelut salametsästyksen ehkäisemiseksi eivät kuitenkaan ole tuottaneet tulosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Eurojackpotissa ei täysosumaa – Suomeen matkasi kolme puolen miljoonan voittopottia

Liikenneympyrästä tullut auto yllätti pyöräilijän suojatiellä Keljossa – autoilijalle törmäyksestä sakkotuomio

Kehno ajokeli lauantaina ja ensi tiistaina pohjoisessa

Kerrostaloasunnon sauna syttyi palamaan Keljossa

Mies sai aivoinfarktin ja joutui palvelutaloon Jyväskylässä – naisystävä kavalsi varoja vuosien ajan

Jyväskylän junavuoroihin muutoksia joulukuussa

Juncker ei usko budjettisopuun Suomen puheenjohtajakaudella – EU:n laajentumiseen joudutaan palaamaan myöhemmin

Vesikriisikunta Petäjävesi valmistelee satoja tuhansia euroja maksavan karsitun vedenottamon rakentamista – "Kustannuksia on puristettu yli puolella pienemmiksi"

Isot kysymykset yhä auki Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton tes-neuvotteluissa – työntekijäpuoli vihjaa jo työtaisteluista

Kansanedustaja Ari Koponen hakee Brother Christmas -tuomioonsa valituslupaa suoraan korkeimmasta oikeudesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.