Luonto-Liitto: Joka neljäs susi vaarassa kuolla metsästäjän luotiin

Susia saatetaan metsästää tämän metsästyskauden aikana jopa 53 yksilöä

Sudenmetsästys on parhaillaan käynnissä. Luonto-Liitto on huolissaan, että susia saatetaan metsästää tämän metsästyskauden aikana jopa 53 yksilöä eli jopa neljännes nykyisen kannan koosta. Susi on luokiteltu Suomessa erittäin uhanalaiseksi lajiksi. Luonnonvarakeskuksen viimeisimmän arvion mukaan susia oli Suomessa vain noin 200–235 yksilöä.

Luonto-Liiton susiryhmä järjesti perjantaina kynttilämielenosoituksia Helsingissä, Tampereella ja Turussa vastalauseena sudenmetsästykselle.

–Suomessa ei harjoiteta kestävää petopolitiikkaa. Tällä hetkellä Luonto-Liiton susiryhmä näkeekin Euroopan unionin lähes ainoana toivona Suomen susien pelastamiselle. Vihamielinen petopolitiikka ei luo myönteistä Suomi-kuvaa maailmalle”, sanoo Luonto-Liiton susikampanjavastaava Francisco Sanchez Molina.

Luonto-Liiton mielestä olisi perusteltua harkita suden poistamista riistaeläinluokituksesta sekä suden kannanhoidosta vastaavan ministeriön vaihtamista maa- ja metsätalousministeriöstä ympäristöministeriöön. Maa- ja metsätalousministeriö ei ole kyennyt turvaamaan suden asemaa.

Lisäksi liitto korostaa, että vaikka susi on uhanalaisena lajina suojeltu, sitä metsästetään yhä laillisesti ja laittomasti. Liiton mukaan kaatolupia myönnetään yhä turhan herkin perustein jopa vahinkoa aiheuttamattomille susiyksilöille perusteena susipelon vähentäminen ja salametsästyksen ehkäisy. Ponnistelut salametsästyksen ehkäisemiseksi eivät kuitenkaan ole tuottaneet tulosta.

Uusimmat

Kotimaa

Vanha teollisuushalli syttyi palamaan Laukaassa, paikalla ilman lupaa ollut mies pelastettiin

Suomalaiset töllöttivät televisiota 2 tuntia ja kolme varttia vuorokaudessa

Keski-Suomen talven pakkasennätys paukkui maanantaina rikki – pakkaset alkavat kuitenkin vähitellen helpottaa, lumisateita saapuu lännestä

Vanha teollisuushalli syttyi tuleen Lievestuoreella – yksi ihminen haettiin rakennuksesta ulos

Isä ja poika perustivat kannabisviljelmän Jyväskylän Seppälään – ei näyttöä rikoksella saadusta hyödystä

Jyväskylän ortodoksikirkossa likainen urakka: "Ikoneissa vuosikymmenten noet ja huulipunatahrat"

Keski-Suomen keskussairaala on luopunut karheapintaisten silikoni-implanttien käytöstä syöpäriskin vuoksi – plastiikkakirurgi: "Jäitä hattuun"

Meconet rakentaa Hirvaskankaalle uuden tehtaan – kaupunki tarkistaa, voiko se myydä tontin alennuksella

Äänekosken kaupunginhallitus hylkäsi moottoriurheilukeskuksen maavuokrasta tehdyn oikaisuvaatimuksen

Kaikki oppilaat eivät mahdukaan Karstulan uuteen kouluun – rinnalla aiotaan käyttää jäähalliin rakennettuja luokkia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.