"Luonto karsii pilkkimiehiä kovalla kädellä" – Pelastaja kehottaa jäämään rannalle

– Kyllä se vain niin on, että vaikka kuinka valistetaan ihmisiä, tilastot ovat synkkää luettavaa, ruiskumestari Jarkko Hinkkanen Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo.

Hinkkanen harjoitteli kollegoidensa kanssa pintapelastamista heikoista jäistä Jyväskylän Tuomiojärvellä torstaina. Taitoa on pidettävä yllä, sillä joka vuosi jää pettää valitettavan monen alta ja pintapelastaminen on jokaisen palomiehen perustaito.

– Mitä heikommat jäät, sitä enemmän ne kiehtovat ihmisiä. Nyt on se aika, jolloin luonto karsii pilkkimiehiä kovalla kädellä, jos sinne lähdetään leikkimään. En suosittele kenellekään enää jäille menoa, Hinkkanen varoittaa KSML.tv:n videolla.

Hinkkasen mukaan harva tulee ajatelleeksi, kuinka iso ja kallis koneisto pyörii sellaisen asian takia, mikä olisi vältettävissä pelkällä maalaisjärjellä. Kun hälytys tulee, matkaan lähtee aina neljä pintapelastajaa. Lisäksi paikalle hälytetään ambulanssi ja pelastussukeltajat.

Hinkkanen muistuttaa, että vaikka ihminen olisi kävellyt samoilla jäillä vuosikymmeniä, jää voi pettää alta. Jokainen talvi on erilainen.

KSML.tv:n videolla Jarkko Hinkkanen ja paloesimies Jukka Alusniemi kertovat, miten palomiehet harjoittelevat ihmisen pelastamista vedestä.

Lue lisää aiheesta perjantain Keskisuomalaisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .