Luonto kiinnostaa vauvasta vaariin – jyväskyläläisen Jussi Murtosaaren luontokuvailta oli yleisömenestys

Keskisuomalaisen toimitalossa tungeksi luontoihmisiä torstai-iltana, kun jyväskyläläisen kirjailija-valokuvaaja Jussi Murtosaaren luontokuvailta täytti jokaisen toimitalon auditorion 120 penkistä. Kestotilaajille suunnattu tapahtuma varattiin loppuun hyvissä ajoin etukäteen.

Tuoreimman kirjansa päiväperhosista ja sudenkorennoista julkaissut Murtosaari esitteli tapahtumassa hyönteisten maailmaa ja kertoi tarinoita kuviensa taustoista.

– Luonto kiinnostaa. Illan tavoitteena on tunnistaa muutamia uusia lajeja, vaimonsa Eijan kanssa paikalle saapunut Reijo Kontio kertoi.

Pariskunnan mielenkiintoa lisäsi se, että heidän mökkinsä sijaitsee Korpilahden Vespuolella, lähellä Vaarunvuoria, joka on yksi Murtosaaren vakituisista kuvauspaikoista. Kontiot harrastavat myös itse kuvaamista. Kohteisiin kuuluu kauniita luonnonkappaleita: kukkia, perhosia, lintuja ja lastenlapsia.

– Lapset ovat myös todella kiinnostuneita oppimaan luonnosta. Siksi ostimme heille oman kirjan, Kontio sanoi.

Murtosaaren kuvat ovat harvinaisen pitkäaikainen mediailmiö: Keskisuomalainen julkaisi ensi kertaa Murtosaaren luontokuvan vuonna 1981.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .