Luottamuspula johti Karstulan kunnanjohtajan eroon – kunnanhallitus hyväksyi maanantaina yksimielisesti erosopimuksen

Karstulan kunnanjohtaja Hilkka Hakala, 58, eroaa virastaan. Syynä on kunnan luottamushenkilöiden ja kunnanjohtajan välillä pitkään jatkunut luottamuspula.

Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina yksimielisesti Hakalan kanssa solmitun erosopimuksen ja sen mukaisen erokorvauksen, joka vastaa Hakalan puolen vuoden palkkaa. Hänen 6 500 euron kuukausipalkallaan korvaus on 39 000 euroa. Erokorvaus sisältää irtisanomisajan palkan. Hakalan työvelvoite päättyi heti.

Hakala oli aiemmin johtajasopimuksessaan sitoutunut irtisanoutumaan kuuden kuukauden palkkaa vastaavaa erokorvausta vastaan, jos hän ja kunnan poliittinen johto toteavat, ettei kunnanjohtaja nauti poliittisen johdon luottamusta.

Osapuolet olivat todenneet luottamuspulan Hakalan ja kunnanhallituksen puheenjohtajiston sekä valtuuston puheenjohtajiston neuvotteluissa.

 

Kunnanhallituksen puheenjohtajan Toivo Poikosen (kesk.) mukaan Hakalalla ja luottamushenkilöillä oli linjaerimielisyyksiä.

– Se näkyy kokouspöytäkirjoissa. Tuli paljon muutettuja päätösesityksiä ja asioiden pöydälle jättämisiä. Uskon, että oli kaikkien etu, että nyt päästiin tähän ratkaisuun, Poikonen sanoi.

Keskisuomalainen ei tavoittanut Hakalaa maanantaina kommentoimaan eroaan.

Poikosen mukaan Karstula aloittaa pian uuden kunnanjohtajan rekrytoinnin. Karstulan hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Riikka Perkiö hoitaa nyt kunnanjohtajan tehtäviä toistaiseksi.

Hakala aloitti Karstulan kunnanjohtajana joulukuussa 2016. Hänellä ei ollut aiempaa kunnanjohtajakokemusta. Hän oli työskennellyt reilun vuoden Ruoveden vs. talousjohtajana ja sitä ennen pitkään Lapin liitossa asiantuntijatehtävissä.

Jo maaliskuussa 2017 Karstulan silloinen kunnanhallitus suunnitteli Hakalan virkasuhteen purkamista koeajalla. Syiksi mainittiin tuolloin muun muassa Hakalan puutteet osaamisessa.

Pian kunnanhallitus kuitenkin muutti mielensä ja päätti jatkaa Hakalan virkasuhdetta saatuaan häneltä asiasta kirjallisen vastineen, jossa hän toi esiin kunnan muun muassa henkilöstön hyvinvointiin liittyviä ongelmia. Myös joukko kunnan työntekijöitä lähetti tuolloin kunnanhallitukselle vetoomuksen, jotta Hakala saisi jatkaa työtään.

Karstulassa virassa olleessaan Hakala haki kunnanjohtajan virkoja muualta, mutta ei tullut valituksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .