Lupauksista huolimatta kouluruokailun laatu on yhä kehnoa

Lukuisista lupauksista huolimatta kouluissa syödään edelleen kiireessä, ahtaasti ja yhä pienemmällä rahalla.

Kouluruoasta vastaavat vaikuttajat kokoontuivat tänään lunastamaan lupauksiaan, joita he viime vuonna listasivat laadukkaan kouluruokailun turvaamiseksi. Paikalla oli valtionhallinnon, etujärjestöjen ja ruokapalvelujen ammattilaisten edustajia.

Vastaajien mukaan kuntien rahapula syö lupauksien tehoa, ja päättäjät pitäisi saada paremmin mukaan kouluruokailun kehittämiseen.

– Usein tilanne on se, että kouluruokailu ei valtuustokäsittelyssä nouse esiin lainkaan, selvittää ohjelmajohtaja Maija Perho sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n Petri Lindroos huomauttaa, että kouluruokailua on hoidettu pienillä kustannuksilla koko ajan, mutta säästökuuri pahentaa tilannetta entisestään. Hän nostaa esimerkiksi alakoulut, joissa opettajat näyttävät mallia syömällä yhdessä oppilaiden kanssa. Nyt kunnissa ollaan leikkaamassa opettajien ruokailua. Ruokailun laatua heikentävät myös ahtaat tilat ja kiireinen aikataulu.

Uusimmat

Kotimaa

Lotossa ja Jokerissa jaettiin lauantaina miljoonia: Täällä voittorivit pelattiin

Naisten ja lasten odotus Isis-leireillä voi olla pitkä, eikä viranomaisilla ole valmiita vastauksia

Karstulalainen lääkäri Ilkka Kunnamo tekee työkaluja kollegoilleen ympäri maailmaa – hoitosuositusten kehittäjä haluaa terveyskeskuksiin lisää lääkäreitä

Vaalipäiväksi saapuu lounaasta sateita – äänestäjän kannattaa olla ajoissa liikkeellä

Jyväskylän yliopiston promootio kokosi 700 ihmistä juhlimaan: "Tämä on kerran elämässä -kokemus" – Katso kuvasarjasta tunnelmat lauantailta

Jyväskyläläinen Petra Roivainen, 28, sai vinkkejä vauva-arkeen Palokan neuvolassa – Uusi Vauvan kaa -tapahtuma on tarkoitus järjestää jatkossa kahdesti vuodessa

Jyväskylän yliopiston promootiokulkue on peruttu sateen vuoksi – Kulkue vaihtuu bussikyyteihin

Eurovaalipaneeli vaati EU:lta tiukempaa ilmastopolitiikkaa –  vasemmiston Modig: "Päästöoikeuksien hinta on aivan liian pieni"

Salon Seudun Sanomat: Hallitusneuvotteluissa haetaan keinoja sähkönsiirtomaksujen alentamiseen

Humalassa huomattavaa ylinopeutta poliisia Laukaassa paennut mies sai ehdollisen vankeustuomion

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.