Lutakon Satamankärkeen hulppea saunaravintola – mallina Jasper Pääkkösen Löyly-saunakompleksi

Saunaravintola valmistuu aikaisintaan kesäksi 2019.

Lutakon Satamankärkeen rakennetaan hulppea saunaravintola. Tarkka aikataulu ei ole tiedossa, mutta sauna valmistuu aikaisintaan vuoden 2019 kesäksi.

Saunaravintola tehdään samanlaisella konseptilla kuin Helsingissä suuren suosion saavuttanut Löyly-saunakompleksi.

­– Tavoitteemme on tuoda sauna-ravintolan myötä laadukas rentoutumiselämys Jyväskylään. Hienoa, että tulevaisuudessa rannassa heitetään löylyjä ja rentoudutaan yhdessä hyvän ruoan parissa, sanoo Ville Iivonen, Sauna Finlandia Holding Oy:n yrittäjä.

Saunaravintola on osa kaupungin suunnitelmaa kehittää Satamankärkeä monipuoliseksi ja houkuttelevaksi kaupunkitilaksi.

– Satamankärjestä suunnitellaan todellista olohuonetta ja kokemiskeskusta saunoineen, minkä myötä alue täydentyy loistavasti, iloitsee kaupunginjohtaja Timo Koivisto tiedotteessa.

Yleissuunnitelma valmistuu syksyllä

Satamankärkeä kehitetään tulevina vuosina muutenkin. Kaupungin suunnitelma alueen tulevaisuudelle valmistuu tänä syksynä.

Alueen viihtyvyyttä parannetaan esimerkiksi siirtämällä pyörätie kiertämään Satamankärjen, jotta ranta-alueella on parempi oleskella.

– Nykyisellään Satamankärjessä on paljon hiekkakenttää, mutta myös monia toimintoja. Nyt sovitellaan yhteen satamatoimintoja, rakentamista, liikkumista, teknistä huoltoa  ja virkistystä, kertoo projektipäällikkö Ora Nuutinen Jyväskylän kaupungilta.

Alueen päämaamerkiksi jää juuri aivan sen kärkeen tuleva saunaravintola. Suunnitelmissa on myös sijoittaa alueelle Alvar Aallon vene Nemo Propheta in Patria, mikäli se on mahdollista. Tällä hetkellä Aallon vene on Muuratsalossa koetalon rannassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .