Uusi hotelli ei kelpuuta tiloihinsa Raamattuja eikä Koraaneja

170 Raamattua jää tulematta Jyväskylän Lutakkoon valmistuvaan uuteen hotelliin. Raamatun ja hotellihuoneen liitto on yli satavuotias, mutta kesäkuussa avautuvassa Sokos Hotel Paviljongissa yöpöydän laatikot jäävät tyhjiksi. Raamattua ei tilata myöskään vastaanottoon.

–Monen muun hotellin tapaan olemme päättäneet, ettei uskonnollisen sanoman levittäminen kuulu tehtäviimme, hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen, 42, linjaa.

Perusteluja on toinenkin.

–Jos huoneissa olisi Raamatut, niissä pitäisi nykyisin olla tasapuolisuuden nimissä myös kaikkien muiden valtauskontojen pyhät kirjat. Siihen ei ole tilaa.

Suhtautuminen hotelliraamattuihin on Nirkkosen mukaan muuttunut suomalaisissa hotelleissa muutaman viime vuoden aikana.

–Yleinen suuntaus on se, että uusia huoneita ei enää varusteta Raamatuilla tai muilla pyhillä kirjoilla, vaan vastuu tästä jää asiakkaalle. Kyseessä on kuitenkin jokaisen henkilökohtainen asia.

Raamattujen sijaan uuden Sokos Hotel Paviljongin hotellihuoneissa panostetaan muun muassa tietotekniikkaan. Huoneissa on langaton verkkoyhteys, ja lisäksi taulutelevision voi valjastaa näytöksi omalle älypuhelimelleen tai läppärilleen.

Ennestään osuusliike Keskimaalla on Jyväskylässä kaksi Sokos-hotellia. Alexandran ja Jyväshovin huoneista Raamatut vielä löytyvät, ainakin toistaiseksi.

–Jollakin aikataululla niistä varmaankin luovutaan. Uusia tuskin ainakaan hankitaan, Nirkkonen sanoo.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .