Luuletko olevasi fiksumpi kuin muut? Nyt voit saada siitä todistuksen

Entä jos oletkin huippuälykäs mutta et saa koskaan tietää sitä? Mikäli ajatus kalvaa tai muuten haluaa selvittää älykkyysosamääränsä, kannattaa rohkaistua ja käydä testissä. Kansainvälisenä älykkyyspäivänä 3.10. Suomen Mensa järjestää älykkyystestitilaisuuden 18 paikkakunnalla, joista yksi on Jyväskylä.

Testitilaisuus alkaa kello 13 Jyväskylän kaupunginkirjastolla, kerhohuoneessa 1. Se on avoin kaikille 16 vuotta täyttäneille ja kestää kokonaisuudessaan noin tunnin. Testi on kuviopäättelytesti, jonka suorittamiseen riittää normaali näkö-, kuulo- ja kynänkäyttökyky. Hinta on 40 euroa.

Mensan perustamisen vuosipäivään sijoittuvan älykkyyspäivän tarkoituksena on tuoda esille tieteellisten älykkyystestien merkitystä älykkyyden tunnistamisessa ja kannustaa älykkyydestään kiinnostuneita testiin. Suomessa suurta testipäivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2003 ja vuodesta 2011 alkaen päivä on järjestetty vuosittain.

– Älykkyys ja ihmisten väliset erot tuntuvat edelleen vaikeilta aiheilta suomalaisessa keskustelussa. Älykkyystesti saattaa kuitenkin paljastaa uusia puolia omasta potentiaalista ja oman älykkyyden tunnistaminen on hyödyllistä itsetuntemuksenkin kannalta. Älykkyystestiä ei kannata ajatella niinkään Mensan pääsykokeena, vaan mahdollisuutena oppia lisää omista aivoistaan ja niiden suorituskyvystä, kertoo Suomen Mensan testivastaava Juho Kilkku.

Suomessa iso Mensa

Mensa tukee älykkyystestauksella yhtä toimintansa tärkeimmistä tavoitteista eli älykkyyden tunnistamista. Suomalaisia älykkyys vaikuttaa kiinnostavan, mistä kertoo myös yhdistyksen koko. Suomen Mensa on maan väkilukuun suhteutettuna maailman toiseksi suurin kansallinen Mensa.

– Suurena testipäivänä haluamme tarjota kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua älykkyystestiin eri puolilla maata. Suomessa on satatuhatta potentiaalista Mensan jäsentä, joten tiedostamatonta älykkyyttä on maassamme paljon. Nyt on hyvä aika osallistua testiin senkin takia, että Suomen Mensa täyttää ensi vuonna 50 vuotta ja yhdistyksellämme on luvassa jäsenilleen juhlava vuosi, kannustaa Suomen Mensan puheenjohtaja Tiina Tolonen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .