Lyly: Yrityksien käytettävä verohelpotusvarat työllistämiseen

Lyly ihmetteli myös Suomen Yrittäjien reaktioita paikalliseen sopimiseen.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly perää yrityksiltä vastuuta työllistämisestä, koska yritykset saavat kilpailukykysopimuksessa miljardiluokan menohelpotukset.

Lylyn mukaan yritysten on käytettävä lisääntyneet resurssit muun muassa investointeihin ja henkilöstön palkkaamiseen.

– Niitä ei pidä jakaa osinkoina ja bonuksina maailmalle, Lyly sanoi ja sai kuulijoilta suosionosoitukset Kansalaistorilla Helsingissä.

Lylyn mukaan kilpailukykysopimuksen vaikutukset ovat yrityksille noin neljä kertaa suurempia kuin esimerkiksi yhteisöveron laskeminen, koska huomattava osa työnantajamaksuista siirtyy palkansaajille ja työaikaa lisätään ilman ansiokompensaatiota.

– Yritykset ovat vaatineet ja saaneet työkaluja tuloksensa parantamiseen jo aiemmin. Mutta työpaikkoja ei ole lupauksista huolimatta syntynyt.

Lyly ihmetteli myös Suomen Yrittäjien reaktioita paikalliseen sopimiseen. Hän epäilee yrittäjien pyrkivän toiminnallaan yksipuoliseen määräämiseen.

– Suomen Yrittäjille tiedoksi: menestyksellinen paikallinen sopiminen perustuu ennen kaikkea luottamukseen ja yhdessä sovittuihin menettelytapoihin sekä tasavertaiseen neuvotteluasemaan.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaa kotiapua lapsiperheille sekä joustoa perusturvan tilkkutäkkiin

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa

Valtralla pääsee lokakuussa pikatyöhaastatteluun – yhtiö hakee yhteistyöllä osaajia traktorituotantoon

Kirkkopuiston pysäköintilaitoksen rakennusluvat vetämään ensi viikolla – katso näyttävistä havainnekuvista, miten kiistelty parkkiluola muuttaa keskustaa

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia

Pääministeri Juha Sipilä Jyväskylässä: Keskusta maalattiin arvonurkkaan luottamusäänestyskeskustelun yhteydessä

Jäikö pakastin tyhjäksi kesän herkuista? – Paviljongilla järjestettäviltä Wemmin markkinoilta saa lähiruokaa ja käsitöitä

PAMin Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.