Lyly: Yrityksien käytettävä verohelpotusvarat työllistämiseen

Lyly ihmetteli myös Suomen Yrittäjien reaktioita paikalliseen sopimiseen.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly perää yrityksiltä vastuuta työllistämisestä, koska yritykset saavat kilpailukykysopimuksessa miljardiluokan menohelpotukset.

Lylyn mukaan yritysten on käytettävä lisääntyneet resurssit muun muassa investointeihin ja henkilöstön palkkaamiseen.

– Niitä ei pidä jakaa osinkoina ja bonuksina maailmalle, Lyly sanoi ja sai kuulijoilta suosionosoitukset Kansalaistorilla Helsingissä.

Lylyn mukaan kilpailukykysopimuksen vaikutukset ovat yrityksille noin neljä kertaa suurempia kuin esimerkiksi yhteisöveron laskeminen, koska huomattava osa työnantajamaksuista siirtyy palkansaajille ja työaikaa lisätään ilman ansiokompensaatiota.

– Yritykset ovat vaatineet ja saaneet työkaluja tuloksensa parantamiseen jo aiemmin. Mutta työpaikkoja ei ole lupauksista huolimatta syntynyt.

Lyly ihmetteli myös Suomen Yrittäjien reaktioita paikalliseen sopimiseen. Hän epäilee yrittäjien pyrkivän toiminnallaan yksipuoliseen määräämiseen.

– Suomen Yrittäjille tiedoksi: menestyksellinen paikallinen sopiminen perustuu ennen kaikkea luottamukseen ja yhdessä sovittuihin menettelytapoihin sekä tasavertaiseen neuvotteluasemaan.

Uusimmat

Kotimaa

Pääekonomisti yllättyi: Oletettua harvempi kunta korottaa veroprosenttiaan ensi vuonna –  kirein prosentti 22,5 muutamassa kunnassa

Reserviläisliitto haluaa nostaa kertausharjoitusten vuorokausimäärää

Leivonmäkinen Vesa Koivisto pelasti toivakkalaisen Timo Pynnösen Tali-Ihantalasta 1944

Mies, joka ei väistänyt vastuutaan todellisessa hädässä – katso videolta, kuinka jälkipolvet kuittasivat Tali–Ihantalassa syntyneen kunniavelan 74 vuotta myöhemmin

Poliisi epäilee Pyhäjärven kerrostalopaloa tahallaan sytytetyksi, kaksi otettu kiinni

Muutaman päivän pakkanen ei saa hiihtokeskuksia aloittamaan lumetusta – Keski-Suomessa odotellaan vielä

Mies kärähti törkeästä rattijuopumuksesta Jyväskylän Seppälässä – autossa oli kyydissä pieni lapsi

Seurakuntiin valitaan uudet päättäjät tänään – äänestysaikaa on iltaan saakka

Pesukone syttyi palamaan omakotitalon alakerrassa Jämsässä – rakenteisiin ja kalusteisiin savuvahinkoja, asukas terveyskeskukseen

"Ilmastonmuutoksen torjunta haravointia parempi metsäpalojen torjuntakeino" – Trump nosti Suomen esiin metsänhoidon mallimaana, presidentti Niinistö ei kuitenkaan puhunut haravoinnista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.