Mämminiemeen saadaan pian uusi hulppea laituri

Jyväskylän kaupungin omistama virkistysalue Mämminiemi on saamassa hulppean kokoisen uuden laiturin jo mahdollisesti juhannukseksi.

Edellinen laituri rikkoutui kevätjäiden puristuksessa viime vuonna.

Nyt kaupunki aikoo asentaa tilalle suuren uuden lehtikuusipintaisen teräsponttonilaiturin, jonka strategiset mitat ovat 4,5 kertaa 20 metriä. Lisäksi laiturille rakennetaan kahdeksan metrin mittainen käyntisilta.

– Laiturista tulee sellainen, että kaksi isoa laivaa mahtuu laiturin sivuille, kunnossapitorakennuttaja Jouni Vilkman kertoo.

Laiturin valmistaa Virroilla toimiva Reittitiimi Oy. Laituri uitetaan paikalleen Päijännettä pitkin ja se asennetaan rautaketjuilla pohjaan. Asennus kestää vain muutaman päivän,

Ihan halpa uusi laituri ei ollut, vaan se maksoi noin 90 000 euroa. Kaupungissa on nyt pähkäilty erilaisia keinoja, jotta Päijänteen jäät eivät enää rikkoisi laituria. Mahdollisuuksia on monia: pumppu, joka pitää laiturin edustan sulana tai jään poistaminen laiturin ympäriltä.

Mämminiemen ulkoilu-, veneily- ja virkistysalue sijaitsee Toivakan kunnan alueella Pohjois-Päijänteellä Ristiselän itärannalla. Maanteitse Mämminiemeen on matkaa Jyväskylän keskustasta noin 37 kilometriä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .