Mäntän Musiikkijuhlille kansainvälinen laatuleima

Pianofestivaali järjestetään elokuun alussa 19. kerran.

Mäntän Musiikkijuhlille on myönnetty Euroopan parhaiden festivaalien tunnustus, Effe Label -laatuleima vuosiksi 2017–2018. Maamme ainoa vuotuinen kansainvälinen pianofestivaali sai tunnustuksen myös vuosina 2015–2016.

Päätöksen laatuleimasta antoivat Effe-järjestön kansalliset asiantuntijat ja kansainvälinen arviointilautakunta. Tunnustuksen saaneet tapahtumat täyttävät korkean taiteellisen tason, paikallisen osallisuuden ja kansainvälisen suuntautuneisuuden kriteerit. Laatuleima myönnettiin Suomessa myös muun muassa Helsingin juhlaviikoille, Kuhmon kamarimusiikkitapahtumalle, Naantalin musiikkijuhlille ja Savonlinnan oopperajuhlille.

Tunnustuksen myöntämisperusteluissa todetaan Mäntän Musiikkijuhlien tuovan yhteen maailman luokan pianotaiteilijoita ja nuoria uransa alussa olevia lahjakkuuksia. Festivaalin kiitetään tarjoavan hedelmällisen alustan mentoroinnille, mestarikursseille, taiteelliselle verkostoitumiselle ja ajatustenvaihdolle.

Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään 19. kerran 2.–6.8. Tämänkertaisia tähtivierailijoita ovat yhdysvaltalainen pianolegenda Richard Goode ja saksalainen nuoren polven virtuoosi Severin von Eckardstein.

Kotimaisia huippuja ovat muun muassa pianistit Eero Heinonen, Olli Mustonen ja fortepianistit Anna Kuvaja ja Eveliina Kytömäki.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .