Mänttä-Vilppula jälleen markkinaoikeuteen

Attendo-ryhmittymä on tehnyt Mänttä-Vilppulan kaupunginhallitukselle hankintaoikaisun hallituksen taannoisesta päätöksestä valita kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottajaksi Pihlajalinna-ryhmittymä. Se myös saattaa asian markkinaoikeuden tutkittavaksi.

Attendo vaatii hankintapäätöksen kumoamista. Sen mukaan päätös oli hankintalain vastainen. Se toteaa edelleen, että tässä tapauksessa virheellinen menettely voidaan korjata ainoastaan järjestämällä uusi hankintakilpailutus, jossa tarjouspyynnön virheellisyydet ja hankintalain vastaisuudet on korjattu.

Mikäli hallitus katsoo, ettei sen päätös ollut tarjouspyynnön osalta hankintalain vastainen, vaatii Attendo hallitusta kumoamaan hankintapäätöksensä ja tekemään tarjousvertailun uudestaan ja ottamaan siinä huomioon myös Attendon tarjouksen.

Päätöstä tehdessään hallitus sulki Attendon tarjouksen ulos kilpailusta, koska ryhmittymän tarjous ei sen mukaan kaikilta osin täyttänyt tarjouspyynnössä asetettuja ehtoja. Näin ollen ainoaksi ehdokkaaksi jäi Pihlajalinna.

Myös edellinen kilpailutus meni oikeuden käsiteltäväksi. Korkein hallinto-oikeus kumosi alkuperäisen hankintakilpailun, ja kaupunki päätti uusia hankintamenettelyn. Nyt palvelut tuottaa kaupungin ja Pihlajalinnan perustama, vuoden 2013 alusta toiminut Mäntänvuoren Terveys väliaikaisen sopimuksen turvin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .