Mäntyharjun onnettomuuspaikan raivaus alkaa torstaina

Linja-autot korvaavat henkilöjunat ainakin lähipäivät.

Liikennevirasto aloittaa huomenna raivaustyöt Mäntyharjun säiliövaunuonnettomuuspaikalla. Tavoitteena on, että rataosuus saadaan raivattua henkilöliikenteelle viikonlopuksi. Tänään aloitetaan valmistelevat työt ja siirretään muun muassa ajolankoja ja alueella olevia tietoliikennekaapeleita, virasto tiedottaa.

Toistaiseksi linja-autot korvaavat junaliikenteen Mäntyharjun ja Hillosensalmen välillä.

Venäläisen seisonnassa olleen pitkän säiliövaunuletkan vaunu suistui raiteilta lauantaina ja aiheutti suuronnettomuusvaaran kemikaalivuodon vuoksi.

Alustavien ympäristövaikutusten selvitysten perusteella näyttää siltä, että ympäristövahingot jäivät sittenkin varsin pieniksi. Päästöstä ei ole vaaraa yhdyskuntien vedenhankinnalle, kertoi ely-keskus tiistaina.

VR:n pysäköimät vaunut olivat seisseet Kinnin liikennepaikalla jo parisen viikkoa ennen onnettomuutta. Ne odottivat jatkokuljetusta Kotkan Mussalon sataman terminaaliin. VR ei ole kertonut vaunujen omistajaa tai määränpäätä.

Vaunuissa oli MTBE-kemikaalia eli metyylitertiaaributyylieetteriä, jota käytetään muun muassa bensiinin lisäaineena. Sitä pääsi valumaan ympäristöön arviolta 35 000 litraa.

Mäntyharjun kunta ei tiennyt, että sen alueella seisoo vaarallisia kemikaaleja sisältänyt juna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.