MM-potkukelkkakisoissa maailmanennätys: Keuruulais-multialainen Jussi Lahtinen on maailman nopein

Keuruulais-multialainen Jussi Lahtinen on edelleen maailman nopein potkukelkkailija. Hän uusi Multian lauantaisissa MM-kisoissa viimevuotisen mestaruutensa sadalla metrillä ja kellotti samalla uuden maailmanennätysajan 12,74.

– Piti vielä panostaa oikein kunnolla! Täksi talveksi olen treenannut hyvin, tutulla kaavalla. Enää en harjoittele nuoruuden innolla mahdollisimman paljon, vaan tekemällä mahdollisimman vähän hukkaliikkeitä. Palauttelut hoituvat sitten mukavasti kotona pikku-Mattia hoidellessa, mestari iloitsi tyynesti.

– Radalla veto oli ok, muttei täydellinen – vastatuultakin näkyi olleen. Jää oli hyvässä kunnossa, kun sään lauhtuminen toi pintaan vähän tahmeutta.

– Potkukelkkailu on vauhdikas laji. Multialla on hieno yleisö ja henki, ja kun olen täältä kotoisin, tuntuu mukavalta, kun radan varrelta kuuluu "hyvä Jussi!" huutoja.

Lahtinen on hallinnut MM-potkukelkkakisojen miesten sarjoja suvereenisti jo kymmenkunta vuotta niin lyhyillä kuin pitkilläkin matkoilla. Hänelle jäi voimaan myös 200 metrin maailmanennätys, sillä tuolla matkalla ei enää tätä nykyä mestaruuksista kamppailla.

Kisat kokosivat lauantaina Multian urheilukentälle monisatapäisen yleisön. Kamppailut käytiin sekä henkilökohtaisilla matkoilla että parisprinteissä ja kilpa- ja haasteviesteissä.

Meno jatkuu vielä sunnuntaina maratonilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .