MT: Jyväskyläläinen varavaltuutettu esiintyi Tikkakoskella paidassa, joka rinnastaa Juha Sipilän natseihin – valtuustoryhmän puheenjohtaja: "Arveluttavaa ja huonoa huumoria"

Jyväskyläläinen SDP:n varavaltuutettu Jani Närhi esiintyi lauantaina Tikkakosken Tohinat -tapahtumassa yllään t-paita, jossa on pääministeri Juha Sipilän kuva sekä teksi "arbeit macht frei", kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Paidan saksankielinen teksti (suomeksi: "työ vapauttaa") oli natsien keskitysleireillä käyttämä iskulause toisessa maailmansodassa.

Maaseudun Tulevaisuus ei tavoittanut Närheä kommentoimaan paitavalintaansa. Sen sijaan lehti haastatteli tapahtumasssa Närhen kanssa paikalla ollutta Ahti Ruoppilaa. Hän on Jyväskylän SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja.

– Meillä on aika monenlaista paitaa, en osaa sanoa, mitä ihmisillä on päällään. Olen kyllä nähnyt sellaisen paidan muualla, Ruoppila kommentoi.

– On se arveluttavaa ja huonoa huumoria. Saa olla jyrkkiäkin mielipiteitä, mutta varsinkin tällaisia natsirinnastuksia pitäisi välttää tekemästä, Ruoppila jatkoi lehdelle.

Keskustan Könttä paheksui Facebookissa

Keskustan kaupunginvaltuutettu Joonas Könttä oli niin ikään paikalla Tikkakosken Tohinoissa ja kritisoi Närhen paitaa tuoreeltaan Facebookissa.

– Enpä olisi demarien toivonut Jyväskylässä tällaista natsi-vertausta levittävän, vaikka eivät Suomen pääministeristä ilmeisesti pidäkään. Tai sitten tämä "natsihuumori" ei vain minuun uppoa, Könttä muun muassa kirjoitti.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.