MT: MTK vaatii nopeita tukitoimia pahimmille katoalueille – vaatimuskirje EU:hun

Juha Marttila vaatii myös verotuksen muuttamista, muun muassa vakuutusmaksuveron poistamista kokonaan satovahinkovakuutuksilta.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK vaatii EU-komissiolta ja Suomen hallitukselta tukitoimia satovahinkojen takia, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

– Tarvitaan kohdennettuja, nopeita tukitoimia pahimmille katoalueille, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila lehdelle.

Marttila vaatii myös verotuksen muuttamista, muun muassa vakuutusmaksuveron poistamista kokonaan satovahinkovakuutuksilta.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan MTK ja muut Pohjoismaiden ja Baltian tuottajajärjestöt allekirjoittivat maanantaina vaatimuskirjeen aiheesta EU-komissiolle ja maatalouskomissaari Phil Hoganille.

MTK on toimittanut terveisensä myös muun muassa maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle (kesk.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Monet viljelijät voivat menettää vuoden tulot surkeiden sadonkorjuusäiden vuoksi

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän lentoaseman peruskorjaus sulki kiitotien puoleksitoista kuukaudeksi – Henkilöliikenteen jatkumisesta ei ole tietoa

Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"

Mitä ihmettä? Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja"

Valtiovarainministeri Vanhanen HS:lle: Hallitusohjelman kirjaus 30  000 uudesta työllisestä on voimassa

Monet metsästysseurat kaipaavat kipeästi nuoria riveihinsä – toiset taas saattavat evätä jäsenyyden puuttuvien suhteiden vuoksi

Sadealue pyyhkäisee Suomen yli tänään

Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän – enemmistö kyselyyn vastanneista uskoo, ettei hallitus hajoa ennen seuraavia eduskuntavaaleja

Saksa imuroi Eurojacpotin isoimmat voitot – Suomessa lykästi Prisman, Citymarketin ja Teboilin asiakkaita

Suomessa katoaa ihminen joka päivä – Heistä moni löytyy nopeasti, mutta osa ei koskaan

Jyväskylän perjantai-illassa tungosta terassilla, kun neulojat täyttivät Toivolan pihan – Katso kuvasarja tapahtumasta, johon matkattiin kauempaakin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.