MT: Väyrynen haukkuu ministeri Rehnin – "Käsittämätön avaus"

Europarlamentaarikko paheksuu, että metropolipolitiikka on voimistunut keskustan hallituskaudella.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) arvostelee elinkeinoministeri Olli Rehniä (kesk.) Maaseudun Tulevaisuudessa. Väyrynen sanoo tyrmistyneensä Rehnin ehdotuksesta rahoittaa Guggenheim-museota valtion varoista. Guggenheim-museota suunnitellaan Helsinkiin.

– Käsittämätön avaus keskustalaiselta ministeriltä, Väyrynen sanoo Maaseudun Tulevaisuudessa.

Europarlamentaarikko pitää Rehnin ehdotusta metropolipolitiikkana.

– Eduskuntavaalien alla kampanjoin Lapissa sillä teemalla, että jos keskusta voittaa vaalit, metropolipolitiikka loppuu ja Suomessa tehdään vahvaa aluepolitiikkaa. Näin ei ole käynyt. Metropolipolitiikka on jopa voimistunut, Väyrynen paheksuu lehdessä.

Väyrynen viittaa metropolipolitiikan voimistumisella pääkaupunkiseudun isoihin liikennehankkeisiin.

Ministeri Rehn sanoi Helsingin Sanomissa 26. elokuuta, että hän pyrkii edesauttamaan sitä, että valtion varoista löytyisi osarahoitusta kiistellylle museohankkeelle. Rehnin mukaan hankkeella olisi iso elinkeinopoliittinen merkitys paitsi Helsingille myös koko Suomelle.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini (ps.) vastasi Rehnille pian blogissaan, että Guggenheimille ei valtion rahaa anneta eikä asiasta edes keskustella budjettiriihessä. Hallitus kokoontui budjettiriiheensä eilen keskiviikkona, ja neuvottelut ovat jatkuneet tänään torstaina.

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.