MTK on tyytyväinen ilmastosopuun: Maatalous keskeisenä osana ratkaisua

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on tyytyväinen Pariisin ilmastosopimukseen. Liiton mukaan sopimus mahdollistaa kestävän metsätalouden ilmastoratkaisut. Erityisesti liitto iloitsee siitä, että globaali linjaus metsien hoidon ja kestävän metsätalouden merkityksestä hiilinielun ylläpitäjänä pysyi sopimuksessa loppuun asti.

Metsäkysymykset, maatalous ja ruokaturva saivat sopimuksessa liiton mielestä riittävästi tilaa. Sekä metsien rooli että ruokaturva kirjattiin perussopimukseen.

– Ilahduttavaa oli seurata maatalouden vahvaa nousua. Maatalous nähtiin monissa puheissa ensi kertaa myös keskeisenä osana ratkaisua. Ei vain ruuantuottajana mutta myös hiilen sitojana, kiittelee MTK:n ympäristöjohtaja Liisa Pietola tiedotteessa.

Liiton mukaan myös maa- ja metsätalous tarvitsevat kattavan ja sitovan sopimuksen, jossa kaikki osapuolet kantavat kortensa kekoon.

– Tarvitsemme sekä pitkän aikavälin toimia että nopeaa reagointia. Pariisin sopimukseen kirjattiin tärkeitä periaatteita, miten markkinamekanismit voivat toimia jatkossa puhtaamman tulevaisuuden puolesta. Voidaan sanoa, että Pariisissa otetut askeleet ovat ensimmäiset laillisesti sitovat kirjaukset kohti globaalia hiilen hinnoittelua, kertoo MTK:n energia-asiantuntija Anssi Kainulainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.