MTV: Hallintarekisterihanke on kaatumassa

Kiistelty lakiesitys hallintarekisteristä on kaatumassa, kertoo MTV Uutiset. MTV:n tietojen mukaan perussuomalaiset olisi päättänyt lopullisesti tyrmätä hallintarekisterin käyttöönoton.

Hallintarekisterilaki on herättänyt paljon vastustusta. Useat viranomaiset, kuten Finanssivalvonta, poliisi, syyttäjälaitos, oikeusministeriö ja verottaja, ovat lausunnoissaan arvostelleet hallintarekisterin sallimista. Rekisterin uskotaan vähentävän osakeomistusten julkisuutta.

Esimerkiksi Finanssialan keskusliitto taas on lobannut voimallisesti hallintarekisteriuudistuksen toteuttamisen puolesta.

Lakiesitys on herättänyt erityisen suurta kohua tällä viikolla valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) kerrottua eduskunnassa, että noin 90 prosenttia lakiesityksen lausunnoista suhtautui myönteisesti hallintarekisteriin. Helsingin Sanomien laskelmien mukaan myönteisesti hankkeeseen suhtautui noin 10 prosenttia.

Stubb pyysi asiaa myöhemmin anteeksi Ylen Ykkösaamussa.

– Ei se ole uskottava selitys, että hän olisi vahingossa kertonut virheellistä tietoa, kommentoi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne STT:lle eilen.

Rinteen lisäksi vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vaativat Stubbilta selvitystä eduskunnalle.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on suhtautunut hallintarekisterihankkeeseen epäilevästi jo aiemmin. Myös keskustan kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila ja Anne Kalmari ovat olleet kriittisiä lakiesitystä kohtaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi eilen Twitterissä antavansa Stubbille täyden tukensa. Sipilän mukaan hallintarekisteriin liittyvään lakiuudistukseen palataan suunnitellusti ensi viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä

Jyväskylän yliopistolla aavistuksen Itä-Suomen yliopistoa väljempi maskilinjaus – perjantaina saattaa tulla uusi ohjeistus

Hankasalmen uusi koulukeskus täyttää sekä opettajien että oppilaiden toiveet – "Niin ihana, että itkettää"

Jämsän koronapotilaat eivät altistaneet muita – ovatko tartunnat peräisin ulkomailta?

SAK:n jättävä Matti Huutola kaipaa tupoja ja konsensusta takaisin – "Suomi ei pärjää kuin sopimalla – selkävoittoja ei kannata hakea"

Gummeruksenkatu avataan jälleen liikenteelle – kaupunki kehottaa erityiseen varovaisuuteen tietyön kohdalla koulujen alettua

Muistokynttilät syttyivät Laukaan keskustassa, mutta poliisi ei vahvista kuolemaa – Naapurusto ihmettelee viranomaisten vaikenemista

Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.