MTV: Juha Mieto uutuuskirjassa: Matti Nykänen esitti ärhäkän vaatimuksen, "se puhelu on jäänyt vaivaamaan"

Hiihtäjälegenda Juha Miedosta kirjoitetussa Mieto-uutuuskirjassa kerrotaan, kuinka Mieto ja Matti Nykänen kävivät vuonna 2018 keskustelun, joka on myöhemmin jäänyt mietityttämään Mietoa suuresti. Asiasta kirjoittaa MTV.

Mieto valittiin keskustan kansanedustajaksi kaudelle 2007–2011, mutta ura eduskunnassa jäi yhden kauden mittaiseksi. Miedon poliittinen kokemus sai Nykäsen ottamaan häneen yhteyttä marraskuussa 2018.

"Hän soitti Juhalle ja oli aika ärhäkkä. Hän sanoi, että perkele Jussi, nyt mennään yhdessä sinne eduskuntaan ja pistetään se olympiavoittajien eläkeasia kuntoon, ettei tarvitse enää kiertää laulukeikoilla. Nykänen vaikutti väsyneeltä ja kyllästyneeltä. Juha joutui sanomaan hänelle, etteivät asiat etene eduskunnassa niin yksinkertaisesti.", kirjassa kerrotaan.

Nykänen menehtyi vain muutama kuukausi tuon puhelun jälkeen, helmikuussa 2019.

"Se marraskuinen puhelu on jäänyt vaivaamaan Juhaa. Ei kukaan voinut silloin aavistaa, miten vähän Nykäsellä oli aikaa jäljellä, mutta silti mielessä on pyörinyt, kuinka eri tavalla hän olisi silloin voinut valita sanansa. Ei olisi pitänyt vain todeta, ettei eläkeasia noin vain järjesty. Sen sijaan olisi voinut luvata, että yritän selvittää asiaa. - - Eläkeasia ei tietenkään olisi ehtinyt edetä, mutta Nykänen olisi voinut olla hyvillä mielin siitä, että jotain oltiin tekemässä. Hänelle teki aina hyvää, kun hän sai olla jostain innostunut.", kirjassa kerrotaan.

Mieto-kirjan (Karisto) on kirjoittanut toimittaja-kirjailija Hellevi Pouta ja se ilmestyi 23. syyskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.