MTV3: Tässä kaupungissa maksetaan maan kalleimmasta vedestä

Jyväskylän vesi on maan kalleinta, kertoo MTV3 nettisivuillaan. MTV3:n tekemän vertailun mukaan Jyväskylän veden hinta nousee yli seitsemään euroon kuutiolta. Hinta on kovimmasta päästä Suomessa niin omakotitaloissa kuin kerrostaloissa.

Jyväskylnä Energiayhtiöt puolustelee vedenhintaa MTV3:lle sillä, että kaupunki on levinnyt laajalle eivätkä maasto-olosuhteet ole suotuisimmat.

– Meillä maksaa myös vedenpuhdistus tavallista enemmän, sillä ostamme palvelun ulkopuoliselta yhtiöltä. Se on kallista tänä päivänä, kun kaikki on tehtävä tiukkojen ympäristömääräysten mukaan, sanoo toimitusjohtaja Tuomo Kuoppala MTV3:lle.

MTV3:n mukaan myös Jyväskylän Energiayhtiöt tulouttaa omistajakunnalleen vuosittain muhkean siivun tuloksestaan: 17 miljoonaa euroa.

– Omistaja määrittelee aina yhtiön rahoitusrakenteen hyvin pitkälle ja toimiva johto toimii sitten niissä puitteissa, selvittää Kuoppala.

Vesimaksujen vertailuhinnoissa huomioitiin perus - ja käyttömaksun lisäksi myös liittymismaksu, joka vaihtelee Suomessa täysin ilmaisesta jopa kolmeentoistatuhanteen euroon. Vertailuhintojen perusteella vesi liikkuu Suomessa yhden euron kuutiohinnasta alkaen aina yhteentoista euroon kuutiolta. Taajama-alueilla hinta vaihtelee parista-kolmesta eurosta yli seitsemään euroon, MTV3:n uutisessa kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.