MTV:n kysely SDP:n puoluevaltuutetuille: pääministeriehdokkaat Marin ja Lindtman lähes tasoissa

MTV Uutisten SDP:n puoluevaltuutetuille tekemän kyselyn perusteella kahden pääministeriehdokkaan suosio jakautuu hyvin tasaisesti. Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin tueksi ilmoittautuu kyselyssä 17 valtuutettua ja eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Lindtmania kannattaa 16 valtuutettua.

Puoluevaltuusto valitsee pääministeriehdokkaansa eronneen Antti Rinteen tilalle sunnuntaina.

MTV Uutiset kertoo tavoittaneensa 61 puoluevaltuutetusta 43, joista yksi on sunnuntaiseen kokoukseen osallistuva varavaltuutettu. Kuusi vastannutta valtuutettua kertoi yhä harkitsevansa kantaansa, ja neljä ei halunnut ottaa asiaan kantaa.

Ylen aiemmin tällä viikolla julkaisemassa vastaavassa kyselyssä Marinin tueksi ilmoittautui 20 valtuutettua ja Lindtmanin tueksi 14. 20 ei halunnut tai osannut kertoa kantaansa ja seitsemää Yle ei tavoittanut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

MTV Uutiset kertoo, ettei Rinne jatkaisi ministerinä – IS:n mukaan Rinteestä puuhataan varapuhemiestä

Kaikki kaatuneen hallituksen puolueet hyväksyvät aiemman hallitusohjelman sellaisenaan – näin uuden hallituksen muodostaminen etenee seuraavaksi

Halla-ahon mielestä uusien vaalien järjestäminen olisi tässä tilanteessa erittäin perusteltua – varoittaa keskustaa hallituksessa jatkamisesta

Perussuomalaiset vastasi hallitustunnustelija Antti Rinteelle – lue vastaukset kokonaisuudessaan

Kokoomus ei ole valmis hyväksymään Rinteen hallituksen ohjelmaa sellaisenaan

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkosen mukaan hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"