MT:n kysely: Nato-jäsenyyden vastustus väheni – enemmistö vastustaa silti

Kyselyn mukaan joka neljäs vastanneista kannattaa jäsenyyttä.

Suomessa enemmistö vastustaa edelleen Nato-jäsenyyttä, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä. Samalla kuitenkin jäsenyyden hakemisen vastustaminen on vähentynyt ja epävarmuus kannasta lisääntynyt.

Kyselyn mukaan joka neljäs vastanneista kannattaa jäsenyyttä. Lähes joka toinen on asiasta eri mieltä. Jäsenyyden hakemista kannattavien osuus oli sama kuin se on ollut eri tahojen tekemissä kyselyissä puolentoista vuoden aikana. Sen sijaan niiden määrä, jotka eivät halua Nato-jäsenyyden hakemista, pieneni kymmenkunta prosenttiyksikköä lehden mukaan.

Vastanneista kokoomuksen kannattajista reilu 60 prosenttia toivoo jäsenyyden hakemista. Kyselyyn vastanneista keskustan, perussuomalaisten ja SDP:n äänestäjistä jäsenyyden hakemista toivoo enintään 30 prosenttia. Lehden mukaan keskustalaisten kanta on pysynyt vakaana, mutta SDP:n ja perussuomalaisten kannattajat ovat liukumassa Naton suuntaan. Vähiten jäsenyys sai kyselyssä kannatusta vasemmistoliiton ja vihreiden äänestäjien keskuudessa. Heistäkin tosin yhä useampi on epävarma kannastaan.

Gallup Elintarviketieto kysyi loppiaisviikonloppuna reilun tuhannen ihmisen kantaa asiasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.